Dome slatki dome
DIZAJN: RASKOŠ AMBIJENTALNOG UGOĐAJA

Spoj tradicije i najmodernijeg
Objavljeno 29. prosinca, 2022.
Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ugođaju

Spoj tradicije i dostignuća koja oslikavaju život 21. stoljeća čini stvarnost u kojoj živimo i podsjeća nas da je ona mješavina prošlosti i budućnosti, ambijentalnih vrijednosti i tehnološkog napretka te njihova integriranja s ciljem podizanja kvalitete stanovanja.



Kreativnost


Boravak u ambijentu koji je drukčiji od našeg svakodnevnog – urbanog i prilagođenog ubrzanom tempu života i rada, bit će opuštajući i nadasve koristan za punjenje novom radnom i kreativnom energijom. Ambijentalni ugođaji prostora odvest će nas od svakodnevice i ponuditi nam nova prostorna iskustva. Priroda nas regenerira na osobit, jedinstven način, a doprinos regeneraciji osjetit će se i kroz osobita ambijentalna interijerska rješenja.

Odabir ambijentalnog uređenja najčešće se veže uz područje koje nas okružuje ili krajeve čiji način života osjećamo bliskim i opuštajućim. Ambijentalni ugođaji prostora stvorit će se primjenom određenih stilova namještaja te primjenom različitih materijala kao što su drvo, u finijoj i grubljoj završnoj obradi, kamen i opeka u različitim vrstama, bojama, dimenzijama te načinima slaganja ili polaganja, metali - od kojih se najčešće koristi kovano željezo, prirodne tkanine različitih boja i uzoraka itd. Stari predmeti, najčešće sačuvani u tavanskim riznicama predaka, idealno će dopuniti željene ugođaje u prostoru. Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ambijentalnom ugođaju.

Retroizvedbe


Najnoviji kućanski uređaji na tržištu mogu se naći i u retroizvedbama te tako oblikovno uklopiti u bilo koji tip ambijentalnog uređenja interijera. Inteligentni sustavi upravljanja vrhunac su tehnoloških dostignuća u kućama i potpuno su neovisni o stilskom izražaju. Primjenom takvih sustava i ambijentalnog uređenja stvara se fantastičan spoj tehnologije, koja olakšava stanovanje, i ugođaja koji potpuno opušta i nadahnjuje.

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Geometrijske linije
Svi oni koji u svom stambenom prostoru žele postići kombinaciju modernih i ambijentalnih ugođaja imaju priliku to vrlo jednostavno ostvariti odabirom geometrijskih linija namještaja izvedenih u drvu ili umjerenim jednobojnim izvedbama. Takav namještaj doći će do punog ambijentalnog izražaja uz primjenu kvalitetnih detalja, rasvjetnih tijela, tkanina s tipičnim uzorcima te drvenih ili kamenih podova.

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike