Dome slatki dome
DIZAJN: RASKOŠ AMBIJENTALNOG UGOĐAJA

Spoj tradicije i najmodernijeg
Objavljeno 29. prosinca, 2022.
Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ugođaju

Spoj tradicije i dostignuća koja oslikavaju život 21. stoljeća čini stvarnost u kojoj živimo i podsjeća nas da je ona mješavina prošlosti i budućnosti, ambijentalnih vrijednosti i tehnološkog napretka te njihova integriranja s ciljem podizanja kvalitete stanovanja.Kreativnost


Boravak u ambijentu koji je drukčiji od našeg svakodnevnog – urbanog i prilagođenog ubrzanom tempu života i rada, bit će opuštajući i nadasve koristan za punjenje novom radnom i kreativnom energijom. Ambijentalni ugođaji prostora odvest će nas od svakodnevice i ponuditi nam nova prostorna iskustva. Priroda nas regenerira na osobit, jedinstven način, a doprinos regeneraciji osjetit će se i kroz osobita ambijentalna interijerska rješenja.

Odabir ambijentalnog uređenja najčešće se veže uz područje koje nas okružuje ili krajeve čiji način života osjećamo bliskim i opuštajućim. Ambijentalni ugođaji prostora stvorit će se primjenom određenih stilova namještaja te primjenom različitih materijala kao što su drvo, u finijoj i grubljoj završnoj obradi, kamen i opeka u različitim vrstama, bojama, dimenzijama te načinima slaganja ili polaganja, metali - od kojih se najčešće koristi kovano željezo, prirodne tkanine različitih boja i uzoraka itd. Stari predmeti, najčešće sačuvani u tavanskim riznicama predaka, idealno će dopuniti željene ugođaje u prostoru. Igra zemljanim bojama i svjetlosnim efektima začinit će cijelu priču o ambijentalnom ugođaju.

Retroizvedbe


Najnoviji kućanski uređaji na tržištu mogu se naći i u retroizvedbama te tako oblikovno uklopiti u bilo koji tip ambijentalnog uređenja interijera. Inteligentni sustavi upravljanja vrhunac su tehnoloških dostignuća u kućama i potpuno su neovisni o stilskom izražaju. Primjenom takvih sustava i ambijentalnog uređenja stvara se fantastičan spoj tehnologije, koja olakšava stanovanje, i ugođaja koji potpuno opušta i nadahnjuje.

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Geometrijske linije
Svi oni koji u svom stambenom prostoru žele postići kombinaciju modernih i ambijentalnih ugođaja imaju priliku to vrlo jednostavno ostvariti odabirom geometrijskih linija namještaja izvedenih u drvu ili umjerenim jednobojnim izvedbama. Takav namještaj doći će do punog ambijentalnog izražaja uz primjenu kvalitetnih detalja, rasvjetnih tijela, tkanina s tipičnim uzorcima te drvenih ili kamenih podova.

Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

2

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

3

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce