Gastro

Božićne zvjezdice s cimetom
Objavljeno 15. prosinca, 2022.
Sastojci:

3 bjelanjka

250 g šećera u prahu

1 vanilin-šećer

15 g cimeta

400 g prženih mljevenih lješnjaka

PO POTREBI:

1 bjelanjak

80 g šećera u prahu

Priprema:

1. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg da se zarez noža u njemu ne spaja.

2. Šećer u prahu dodajte malo-pomalo brzo miješajući.

3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.

4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, dodajte postupno vanilin-šećer, cimet i oko 15 dag lješnjaka.

5. Dodajte preostale lješnjake i umijesite tijesto.

6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.

7. Kalupićima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).

8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.

9. Svakoj zvjezdici površinu prekrijte bjelanjcima koje ste stavili na stranu.

10. Ako se nešto bjelanjka razlije sa strane, obrišite s malo vode.

11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.

12. Ostavite ih da se ohlade.

13. Spremite ih u limenu kutiju da odstoje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike