Mozaik
ADVENT U OSIJEKU

Blagdanski ugođaj
zavladao je gradom na Dravi
Objavljeno 9. prosinca, 2022.
Naglasak ovogodišnjeg programa stavljen je na obiteljske posjete, stoga je mnogo dodatnog programa za djecu

Za nama je prvi vikend i tjedan Adventa u Osijeku, no, bez brige jer preostaju nam još tri! Prvi je tjedan prošao onako kako se i očekivalo - veselo, bezbrižno, istražujući i ispitujući što se sve nudi i gdje se što nalazi. Prije svega u bajkovitoj Tvrđi, u koju se nakon (opravdane) četiri godine izbivanja ponovno vratio osječki Advent. Zajedničkim stiskanjem prekidača gradonačelnika Ivana Radića, župana Ivana Anušića i Nataše Tramišak, ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, za Dan grada Osijeka upaljena je božićna rasvjeta. Počeo je osječki Advent i zakotrljalo se kolo osječkog panoramskog kotača! Najvećeg među Adventima diljem Hrvatske!



Smještene su ondje kućice s ugostiteljskim sadržajima i suvenirima, uz glazbeni program koji donosi tridesetak imena. S obzirom na to da je naglasak ovogodišnjeg programa osječkog Adventa stavljen na obiteljske posjete mnogo je dodatnog programa za djecu. Božićno kino s mnoštvom animiranih filmova i 20-ak bajki te kazališno-književni program svakodnevno će biti dobra zabava za cijele obitelji.

No, osim božićnog sajma i bogatog programa u središtu stare jezgre, sve upotpunjuje i veliki lunapark kod “Školjke”, središnji gradski bor uz osječku konkatedralu, kao i uređeni ugostiteljski punktovi u središtu grada. Događanja Adventa u Osijeku zrcale se i u događanjima u Arheološkom muzeju, Hrvatskom narodnom kazalištu, tračnicama grada u Božićnom tramvaju. Osječke ulice i trgove obasjava čak 15 kilometara lampica, dvostruko više nego lani. Blagdanski ugođaj zavladao je gradom na Dravi, a koliko su Osječani i njihovi gosti zadovoljni sadržajima i uređenjem, govori i veliki broj posjetitelja Adventa tijekom cijelog prvog tjedna održavanja. Od onih najmlađih pa do najstarijih, svatko pronađe nešto za sebe, posebice kad je riječ o šarolikoj gastronomskoj ponudi i zimskim napitcima koji griju ruke i grla na niskim temperaturama.

Organizatori ovogodišnjeg Adventa su Kulturni centar Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka te partnerstvo Osječko-baranjske županije.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike