Regija
TURCIMA PREDSTAVLJENA DVA PROJEKTA

VSŽ postaje važan u
prometnom smislu
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
VUKOVAR



Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sastao se u Vukovaru s izaslanstvom tvrtke T Expert - Global Custom Solution iz Istanbula, a razgovarali su o mogućnostima suradnje kroz provedbu projekata iz transportno-logističkog sektora. Predstavnicima turske tvrtke Razvojna agencija VSŽ-a predstavila je projekt transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije, dok su predstavnici Općine Nijemci govorili o projektu Autoparka Lipovac.

Dekanić je izjavio kako su poduzetnici iz Istanbula iznimno zainteresirani za transportno-logistički centar i Autopark Lipovac, odnosno područje uz autocestu na kojemu bi bio stacionar - odmorište s uslugama za sve potrebe koje imaju transportne tvrtke s velikim brojem kamiona.

- Projekt transportno-logističkog centra vrijedan je oko 180 milijuna kuna i u velikom je zamahu. Preuzimamo državnu površinu u županijsko vlasništvo, s tim da je lokacija dobra, pogotovo sada kada Hrvatska ulazi u Shengen i postat ćemo ponovno zanimljivi u prometnom smislu, kao kada smo imali znatno frekventniju željeznicu na ovom prostoru. Izgradnjom pruge Vinkovci - Vukovar, potencijalnom dogradnjom Luke Vukovar te izgradnjom Autoparka Lipovac i transportno-logističkog centra, bit ćemo u središtu interesa, ponajprije zemljama koje se nalaze izvan eurozone - naglasio je župan.

Pojasnio je kako su poslali upite mnogim tvrtkama, potencijalnim partnerima, od kojih su neke veliki strateški partneri, a zona će se razvijati u skladu s iskazanim interesom ulagača.

- Županija će dati mogućnost najma, čak i kupnje pojedinih prostora koji su prometno dobro smješteni, organizirani i zaštićeni, s tim da tvrtke koje žele poslovati imaju interes ovisno o tome gdje im je tržište na koje plasiraju robu - zaključio je.

Ersel Tarhan, glavni direktor istanbulske tvrtke, naveo je kako na području VSŽ-a rade već sedam godina, istaknuvši kako je transport važan za Tursku, koja osigurava rute prema zemljama EU-a, ali i onima koje nisu njezine članice.

- Primarno se bavimo uslugama carinjenja, naši su klijenti velike tvrtke iz Turske čije proizvode transportiramo u brojne države i želimo se više orijentirati na područje Hrvatske - rekao je Tarhan. D. Korpoš
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike