Regija
ĐAKOVO U GOSPODARSTVO UBRIZGAVA 2,6 MILIJUNA

Za potpore Grada 362 prijave
Objavljeno 9. prosinca, 2022.
Uvjetima administrativne provjere udovoljilo njih 248, ponuđeno je 10 mjera
ĐAKOVO



Veliki je interes vladao za potpore iz deset mjera za 2022. godinu, obuhvaćenih Programom poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Đakova za 2021. - 2023., na čiji su javni poziv, koji je bio raspisan 2. studenoga i provođen je od 8. do 17. prošlog mjeseca, pristigle 362 prijave gospodarstvenika s područja grada i prigradskog prstena. Upravni odjel za gospodarstvo i financije Grada Đakova obavijestio je o rezultatima administrativne provjere tih zahtjeva; 248 ih udovoljava uvjetima provjere, a njih 114 ne udovoljava. Među 248 prijava koje su prošle administrativnu provjeru su ugostitelji, trgovine, obrti za čišćenje, građevinske usluge, prijevoznici, d.o.o.-ovi za proizvodnju namještaja, obrti za fotografske djelatnosti, obrt za terapijsko jahanje i promicanje kvalitete života, računovodstveni obrti, vrtići i drugi. Tablice prijava koje su prošle uvjete provjere i onih koje ih nisu ispunile mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Grada Đakova, kao i na njegovu službenom Facebook profilu. Raspon deset mjera kreće se od onih za novoosnovane subjekte malog gospodarstva, preko potpora za promociju na sajmovima, pa do, primjerice, sufinanciranja aktivnosti u turizmu. Gradske potpore gospodarstvu u 2022. slijede nakon dosadašnjih paketa gradskih potpora, koje su sadržavale i mjere vezane uz rad u uvjetima pandemije COVID-19. U vezi s potonjim, Grad je ili dodjeljivao novčane potpore ili privremeno oslobađao gradskih obveza. "Za potpore za poticanje gospodarstva u 2022. Grad Đakovo je u svom proračunu osigurao 2,6 milijuna kuna, koje doslovno ubrizgava u gospodarstvo na svome području kao daljnje snaženje nositelja gospodarskih aktivnosti", poručuju iz Grada Đakova. Uvjete administrativne provjere 114 prijava nije ispunilo jer uz prijavu nije priložena sva potrebna dokumentacija, prijava nije dostavljena na pravi javni poziv, tj. na pravu mjeru, nema potpisa ovlaštene osobe korisnika i dr. Prijave koje ispunjavaju uvjete administrativne provjere šalju se u daljnju proceduru, odnosno na procjenu Povjerenstvu za provedbu javnih poziva za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Đakova za razdoblje 2021. - 2023.



Prijave koje nisu udovoljile uvjetima provjere ne idu u daljnju proceduru; njihovi podnositelji imaju pravo prigovora Povjerenstvu, i to neposrednom dostavom u pisarnicu Grada u roku od pet dana od dana objave obavijesti.

Od 7. do 12. prosinca rok je za uvid u obavljeni postupak administrativne provjere za vlastitu prijavu koja ne ispunjava uvjete provjere, i to u Upravnom odjelu za gospodarstvo i financije, uz najavu.

Suzana Župan
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike