Regija
ŠKOLARCI VINKOVACA, ŽUPANJE I ŠTITARA U "GRAĐANI ZA 5!"

Kroz razne radionice do građanskih kompetencija
Objavljeno 9. prosinca, 2022.
VINKOVCI



Učenici viših razreda osnovnih škola iz Štitara, Županje i Vinkovaca sudjelovali su u projektu Građani za 5!, financiranom iz Fonda za aktivno građanstvo (sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške) u okviru EGP grantova. Radionice su održane u OŠ Štitar, OŠ Ivana Kozarca u Županji i OŠ Ivana Mažuranića u Vinkovcima.

Projekt je to kojem je cilj ojačati demokratsku kulturu, građansku svijest i građanski angažman mladih razvojem i provedbom programa građanskog obrazovanja u tri područja - ekonomska, financijska i medijska pismenost, osobni i socijalni razvoj te održivi razvoj. Kako je istaknuto, mladi trenutačno nemaju dovoljno prilika za razvoj potrebnih znanja i vještina povezanih s građanskim kompetencijama, no navedeni im je projekt to omogućeno. "Učenici su se odazvali u velikom broju na radionice i pokazali interes za učenje", rekla je Mirjana Javor, profesorica matematike i informatike u školi u Vinkovcima.

Učili su pritom o odgovornoj potrošnji, financijskim proizvodima i financijskim institucijama, kao i o planiranju osobnih financija. Bili su uključeni i u istraživanja o stavovima o financijskoj pismenosti, čiji će rezultati pomoći u unaprjeđivanju odgojno-obrazovnih procesa u području građanskog odgoja. S.Bu.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike