Osijek
RETFALA U NOVOM RUHU

Vodovod završava radove u Čvrsničkoj
Objavljeno 9. prosinca, 2022.
U punom je jeku rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Čvrsničkoj ulici. Prema riječima člana Uprave Marka Eljuge u dijelu Čvrsničke, od križanja sa Sljemenskom do križanja s Kalničkom, izvodi se rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje s cjelovitom rekonstrukcijom svih prometnih površina (kolnik, nogostupi). Zbog svega toga Čvrsnička će dobiti novo ruho. Dužina je zahvata na sustavu odvodnje 305 m, a na sustavu vodoopskrbe 282 m. Postojeći, stari kanalizacijski cjevovod izveden od betonskih cijevi, zamjenjuje se novim cjevovodom od GRP materijala, dok se vodoopskrbni cjevovod od lijevanih željeznih cijevi zamjenjuje novim cjevovodom od PEHD-a.

U sklopu rekonstrukcije vodovodnih priključaka, postojeći će se vodomjeri zamijeniti novima koji će biti uključeni u sustav daljinskog očitavanja isporučitelja vodne usluge Vodovod-Osijeka. Nakon završetka radova na vodoopskrbnoj i kanalizacijskoj infrastrukturi pristupit će se cjelovitoj rekonstrukciji prometnih površina, u sklopu koje je predviđena rekonstrukcija 2000 m2 kolnika i 930 m2 nogostupa u punom poprečnom profilu.

Eljuga ističe kako je ugovor o izvođenju radova na vodoopskrbnoj mreži i sustavu odvodnje dijela Čvrsničke ulice zaključen 4. travnja ove godine sa zajednicom ponuditelja Osijek-Koteks d.d. i Tehno-Elektro d.o.o. Ukupna vrijednost radova iznosi 2.980.294,40 kn, bez PDV-a, a radovi se financiraju iz sredstava naknade za razvoj (komponenta cijene vode), uz sufinanciranje Hrvatskih voda u iznosu od 1,1 mil. kuna.

- Rok je završetka radova na dionici od križanja s Kalničkom do križanja s Psunjskom kraj 2022., što znači da će taj dio Čvrsničke dobiti nove asfaltne površine još u ovoj godini, dok će dionica od Psunjske do Sljemenske biti završena do kraja siječnja 2023. - ističe Eljuga. D.Ku.
Najčitanije iz rubrike