Regija
DOBIO ZA PROJEKT 1,48 MILIJUNA KUNA

Gradu Đakovu odobren novac za “Svi ZAjedno 3”
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
ĐAKOVO - Priželjkivana vijest za dobno teško zapošljive, ranjive skupine žena, kao i krajnje korisnike - stare, nemoćne i bolesne osobe te druge u potrebi za pomoć u poslovima u kućanstvu, Gradu Đakovu odobreno je financiranje projekta "Svi ZAjedno 3", u okviru projekta "Zaželi".

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.", donijelo je, naime, u utorak, 6. prosinca, petu Odluku o financiranju za 170 projekata ukupne vrijednosti 141.225.243,84 kuna, odnosno 18.743.810,97 eura, od kojih 141.222.903,52 kune nepovratno, odnosno 18.743.500,36 eura, a u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III" (UP.02.1.1.16), koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Gradu Đakovu odobreno je financiranje projekta "Svi ZAjedno 3" u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 1.483.200 kuna. Partneri na projektu "Svi ZAjedno 3" Gradu Đakovu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Osijek, i Centar za socijalnu skrb Đakovo.

Grad Đakovo je, uz Slavonski Brod, čulo se prilikom prošlotjednog predstavljanja druge faze projekta predstavnicima Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i Centra Europe Direct Osijek koji su tada bili u obilasku EU projekata po Đakovu i Đakovštini, među prvima u državi po visini dobivenih sredstava za provedbu prve i druge faze projekta "Svi ZAjedno", u okviru projekta "Zaželi" - ukupno 14,6 milijuna kuna. U prvoj fazi, koja je provođena od 2018. do 2020. godine, riječ je o 9,7 milijuna, a u drugoj, od 2021. do kolovoza 2022. godine, o iznosu od 4,8 milijuna kuna. U obje faze ukupno je zaposleno 118 žena koje su brinule o 578 krajnjih korisnika, pružajući usluge pomoći u kući. U prvoj fazi projekta bilo je zaposleno 65 žena, a u drugoj njih 53, koje su skrbile o 318 krajnjih korisnika, svaka žena o njih šestero.

Kroz projekt žene su i obrazovane, i to za gerontodomaćice. Osim pomoći u kućanskim poslovima, ovaj projekt iznjedrio je i veliki socijalni aspekt za krajnjeg korisnika - kroz socijalni kontakt, razgovor i druženje, pa zaposlene žene i korisnici i po završetku projekta nerijetko ostaju u kontaktu.

Osim Gradu Đakovu, na području grada projekt "Zaželi - faza III." odobren je ovom, petom odlukom i LAG-u Strossmayer, Udruzi invalida rada Đakovo, Socijalno-humanitarnoj udruzi Svjetlost i Udruzi za psihosocijalne potrebe Amadea, a na području Đakovštine općinama Satnica Đakovačka, Gorjani, Strizivojna, Trnava i Levanjska Vaaroš te Udruzi žena Cicika iz Satnice Đakovačke. S. Župan
Treća faza “Zaželi” odobrena je na području Đakovštine i za pet udruga te za pet općina

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike