Regija
MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Motivacijski dan (za)okupio brojnu mladež
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
VINKOVCI - "Motivacijski dan" održan u Vinkovcima, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga - 15. prosinca), jučer je (za)okupio brojnu mladež jednako kao i niz dosadašnjih aktivnosti. Organizator je bila Vukovarsko-srijemska županija, odnosno Povjerenstvo za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti.

Među ciljevima okupljanja bilo je promicanje pozitivnog razvoja mladih, poticanje mladih na prihvaćanje pozitivnih stavova prema sebi, drugima i svom zdravlju, kao i prevencija rizičnih ponašanja, razvijanje svjesnosti o vlastitoj ulozi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih ciljeva te ujedno i popularizacija plivačkog sporta. Sudionici su, naime, bili mladi s plivačkog natjecanja nazvanog "Plivajmo za zdrave Vinkovce", kao i finalisti kviza znanja o ovisnostima, gdje je riječ o djeci iz Dječjeg doma sv. Ana u Vinkovcima.

Djeci i odgojno-obrazovnim djelatnicima zahvalio je zamjenik župana Franjo Orešković te podijelio medalje, rekavši kako su se "svi iskazali svojim radom, zalaganjem, kreativnošću i idejama". O konzumaciji alkohola među djecom i mladima predavanje je održala sociologinja Iva Brčić, a druženje je završeno zajedničkim kićenjem drvca ispred zgrade VSŽ-a. S.Bu.
Najčitanije iz rubrike