Osijek
OBNOVLJENA MURTERSKA, RADOVI SE NASTAVLJAJU

Uređuje se još pet ulica na Jugu 2, čime se značajno podiže komunalni standard
Objavljeno 8. prosinca, 2022.

Druga faza obnove Murterske ulice, ukupne duljine 550 metara, završena je u srijedu, a kako bi vidio konačni njezin izgled, nakon što je obavljeno i iscrtavanju horizontalne cestovne signalizacije, obišao ju je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.



Čim je završena obnova i rekonstrukcija Murterske ulice, započeli su radovi na obnovi još pet ulica na Jugu II: Motovunskoj, Lovranskoj, Piranskoj, Humskoj i Rovinjskoj, najavio je Vulin, dodajući kako je tijekom ove godine već završena i obnova i rekonstrukcija Kornatske ulice i svih poveznica koje se nalaze uz nju.

- Na ovaj način podižemo komunalni standard u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima na području grada Osijeka. Konkretno u Gradskoj četvrti Jug II sve dovršene i planirane investicije u ovoj su godini vrijedne oko 2,5 milijuna kuna - potvrdio je Vulin.

Također je najavio da su za prioritete svih gradskih četvrti i mjesnih odbora, tako i Juga II, povećani iznosi sredstava s 538 tisuća kuna, koliko je to bilo predviđeno za ovu godinu, na 583 tisuće u 2023, odnosno za 8,3 posto. To znači da će se moći još više ulagati u komunalnu infrastrukturu, poručio je Vulin.

Svjestan je da mnogi sugrađani polako negoduju zbog toga što su mnoge gradske ulice zatvorene, ili je prometovanje njima otežano, no rekao je kako će popriličan broj njih biti zatvoren u idućem razdoblju, jer se uistinu mnogo gradi i radi.

- Uz velike projekte, tipa podvožnjaka i obnove tramvajske pruge, niz je manjih obnova i rekonstrukacija te stoga molim sve i iskreno zahvaljujem na strpljenju. Kada sve bude gotovo, grad će biti mnogo ljepši i ugodniji za život - poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Radove na obnovi i rekonstrukciji Murterske ulice, ali i svih drugih spomenutih ulica, izvodi gradska tvrtka Unikom, čiji je direktor Igor Pandžić pojasnio kako se s obnovom u Murterskoj krenulo u svibnju.

- U prvoj fazi obavljeno je frezanje, asfaltiranje i izmjena kanalizacijskih poklopaca i vodovodnoh kapa, a u drugom dijelu radila se oborinska odvodnja, nogostupi, rubnjaci i cesta. Kada se sve zbroji, ti su radovi iznosili oko 800 tisuća kuna - istaknuo je Pandžić, i najavio kako će se radovi na obnovi preostalih pet ulica, koji su već počeli, obavljati dok to budu vremenske prilike dopuštale.

Zadovoljstvo novim izgledom Murterske izrazio je njezin stanovnik Jozo Funjak, upozorivši kako bi sada trebalo ograničiti brzinu vožnje, jer automobili jurcaju, a u ulici je mnogo djece. T. Prusina
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike