Osijek
MEDNI ŠKOLSKI DORUČAK PROVODI SE U CIJELOJ ŽUPANIJI

Medom zasladilo nastavu 1432 prvašića u 52 škole
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Za užinu su prvašići u OŠ Ernestinovo, kao i u svim školama u Osječko-baranjskoj županiji, jučer jeli kruh s medom. Usput su i na posebnom školskom satu učili o važnosti pčela, o medu i pčelarima, a dobili su i odlične darove - teglice s domaćim medom. U slast su na kraju sata smazali medni školski doručak, zadovoljni što su na sva pitanja učiteljice o ovoj poslastici znali odgovore.

S djecom su školski sat u Ernestinovu proveli i ravnatelj prof. Damir Škrlec, Marija Krišto, pomoćnica pročelnice za pripremu i provedbu projekata u Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije te Mišo Tokić, viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Osječko-baranjske županije.


- Školski medni dan provodi se na razini Hrvatske. Županija je prijavila projekt i ove su godine uključene sve 52 osnovne škole, a to je ukupno 1432 učenika prvih razreda, koji će ovom aktivnošću biti upoznati o važnosti pčela u ekosustavu i s koristima meda u svakodnevnoj prehrani. Znači, učenici kroz radionice stječu nova znanja, na zanimljiv način upoznaju ovu tematiku i svaki će učenik dobiti teglicu meda zapakiranu u nacionalnu stakleniku te promotivne materijale na temu meda koje dostavlja Ministarstvo - kazala je Krišto. D. Pejić
Možda ste propustili...

PROŠLOST I BUDUĆNOST U SADAŠNJOSTI

Školska avantura vremenskih putnika

MAJA BOŽIČANIN MAXYAMA & TOMISLAV ŠILOVINAC - PRIJATELJI / KREATIVCI / SURADNICI

Zajedno rasplamsali vatru kreativnosti i skuhali mnoge nevjerojatne projekte

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKI NATJEČAJ

Traže se ideje za novi život OLT-a

2

OBLJETNICE VOJNE POLICIJE

Ponosni na svoj ratni put

3

8. JEAN MONNET NA PRAVOS-U

Projekt o rodnoj ravnopravnosti vrijedan 22.000 €