Crna kronika
INTERVENCIJA U VINKOVCIMA

Upaljena svijeća s adventskog vijenca izazvala je požar
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Svijeća je pala na trosjed i zapalila ga. Požar su ugasili varogasci. Ozlijeđenih, srećom, nema

U pomoćnoj prostoriji u Vinkovcima, koju koristi 39-godišnjakinja, u utorak je izbio požar, oko 21.40 sati. Očevidom policije, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je kako je izvor požara plamen svijeće s adventskog vijenca.



- Upaljene svijeće bez nadzora ostavila je 39-godišnjakinja, a adventski vijenac nalazio se na stoliću uz trosjed. Svijeća je pala na trosjed na koji se prenio plamen svijeće i tako izazvao požar. Plamen je zahvatio i dijelove drugog namještaja u prostoriji, no pripadnici JVP Vinkovci lokalizirali su požar te se nije proširio na druge prostorije. U požaru nitko nije ozlijeđen, a šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Za vrijeme adventskog razdoblja povećava se opasnost od izbijanja požara, a mogu ih izazvati božićne lampice, svijeće, prskalice te ostale dekoracije.

- Kako biste izbjegli opasnost od požara i nadolazeće blagdane proveli radosno i u miru, savjetujemo da svijeće držite podalje od božićnog drvca, zavjesa, ili papirnatih dekoracija te ih ne ostavljajte da gore bez nadzora. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost, jer mu treba samo 30 sekundi da izgori, stoga ne postavljajte božićno drvce blizu kamina, ili ostalih izvora topline. Lampice uvijek isključite prije spavanja, ili kada nema nikoga doma, i nemojte preopterećivati utičnice. Provjerite ispravnost kabela prije korištenja božićnih lampica i rasvjeta, ne stavljajte na bor neispravne lampice i provjerite jesu li lampice i kabeli označeni za vanjsku upotrebu. U slučaju nesreće nazovite 112 - savjetuju iz policije te navode kako je poseban oprez potreban kod korištenja pirotehničkih sredstava koji, osim ozbiljnih ozljeda, mogu izazvati i požare.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike