Crna kronika
NESREĆA KOD IVANKOVA

Vozač kritično nakon slijetanja s ceste
Objavljeno 7. prosinca, 2022.

Pedesetogodišnji vozač iz Ivankova bori se za život nakon prometne nesreće koja se dogodila u utorak, oko 13 sati, na cesti Ivankovo - Retkovci. Policija je očevidom utvrdila kako je vozač, upravljajući automobilom vinkovačkih registracija, iz smjera Retkovaca u smjeru Ivankova sletio s kolnika u odvodni kanal te udario u kolni prilaz. Vozilo se potom zaustavilo prednjim dijelom u kanalu, dok je stražnji kraj, zajedno s kotačima, ostao u zraku. Vozač je tom prilikom teško ozlijeđen, a pokazalo se i kako nije bio vezan.



Kako doznajemo, policiju i hitnu pomoć o prometnoj nesreći obavijestili su vozači koji su se zatekli na cesti između Retkovaca i Ivankova. Po dolasku ekipe hitne pomoći krenulo se u pomoć teško ozlijeđenom vozaču, kojeg su uspjeli izvući iz automobila kroz stražnja, tzv. peta vrata. Potom je vozilom hitne pomoći prevezen u obližnju vinkovačku bolnicu, dok su na mjestu nesreće ostali djelatnici PU vukovarsko-srijemske koji su obavili očevid. Za vrijeme obavljanja policijskog posla, promet je tekao usporeno.

- Vozač je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne ozljede opasne za život. Policija je utvrdila da vozač nije koristio pojas na propisan način te protiv njega slijedi obvezni prekršajni nalog i posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu. "Savjetujemo da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led), i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti - biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) - poručuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pojas je, uz karoseriju vozila i zračne jastuke, glavni pasivni element koji utječe na sigurnost osoba u vozilu. Pojas ne može spriječiti da dođe do prometne nesreće, ali može pomoći da sudionici budu sigurniji. U vozilu svi moraju biti vezani, jer putnici koji nisu vezani na stražnjem sjedalu mogu svojim kretanjem pri nesreći usmrtiti one koji su vezani. Nevezani vozač obično tijelom udara u armaturu i vjetrobransko staklo, pri čemu najčešće dolazi do teških ozljeda ili smrtnog stradavanja, a u prevrtanju dolazi i do ispadanju iz vozila i teškog stradavanja. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike