Dome slatki dome
ORNITOLOŠKI KONTINENTALNI KUP U OSIJEKU

Kanarinci boje i stasa, egzote, papige, golubići...
Objavljeno 8. prosinca, 2022.
Na ovoj tradicionalnoj izložbi sudjelovalo je 35 izlagača izsedam društava iz Hrvatske i Mađarske, a izložena je 301 ptica

Otvoreni ornitološki kontinentalni kup Republike Hrvatske "Osijek 2022" održan je četvrti put u Osijeku, u organizaciji Društva za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Osijek. Prema uzoru na prijašnje izložbe, najuspješnije su izlagače očekivale prigodne i atraktivne nagrade. Ova je izložba tradicionalno održana u povodu proslave Dana grada Osijeka.



Na izložbi je sudjelovalo 35 izlagača iz sedam društava iz Hrvatske i Mađarske, a izložena je 301 ptica. S obzirom na to da se ova izložba održala neposredno prije održavanja državne izložbe ptica, organizatori su izuzetno zadovoljni odzivom izlagača kao i brojem izloženih ptica. Najviše je izloženo kanarinaca boje, 121 ptica, kanarinaca stasa, 3 ptice, 53 egzote, 65 papiga, 13 ptica europske faune i križanaca te 36 golubića i prepelica. Ptice su ocjenjivali međunarodni i savezni suci Davor Skejić, Dragan Mihaliček, Mladen Zjaća i Blaženko Bajić iz Zagreba, te Igor Marton iz Osijeka. Prema izboru cjelokupnog sudačkog povjerenstva paketom od 10 kg sjemenske mješavine firme Matricarija iz Širokog polja i gastronomskim poklon-paketom farme Tokić nagrađene su najbolje ptice u različitim grupama.

Najboljeg kanarinca izložio je Marko Knežević iz Zadra (lipokrom mozaički crveni mužjak, 1. mjesto, 91 bod), najbolju egzotičnu pticu izložio je Zlatko Đurić iz Osijeka (senegalska amaranta – 1. mjesto, 91 bod), najbolju pticu europske faune i križanaca pokazao je Ivan Čengić iz Osijeka (križanac češljugar x kanarinac – 1. mjesto, 93 boda).

Najbolju papigu izložio je Tomislav Dir iz Osijeka (mali aleksandar plavi – 1. mjesto, 91 bod), najboljeg golubića ili prepelicu pokazao je Juraj Dumić iz Osijeka (dijamantni golubić šareni – 1. mjesto, 92 boda). Tri prvoplasirana pojedinca po zbroju bodova organizator je nagradio vrećom hrane od 20 kg koju dodjeljuje tvrtka za preradu ptičjeg sjemena Matricarija iz Širokog polja i poklon-paketom tvrtke Bijelić Co d.o.o. Osijek. Prvo mjesto pripalo je Draženu Dokletalu iz Osijeka (37 bodova), drugo mjesto Zlatku Đuriću iz Osijeka (29 bodova), a treće mjesto Dragutinu Rajnoviću iz Virovitice (24 boda).Najuspješnija udruga po broju osvojenih bodova bila je udruga iz Osijeka (197 bodova), slijede Zadar (64 boda), Virovitica (33 boda), Zagreb, Novska, UUP – Pyrrhula iz Zagreba, Slavonski Brod i Hungary H11. J.Kn.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike