Osijek
VESELO KOD VODENICE

Kićenje bora, ples i pjesma,
blagdan je Svetog Nikole
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
Bor je okićen prigodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, ali i mlinara te vodeničara

Već sedmu godinu Ekološka udruga Vodenica, u suradnji s LC-om Gea Osijek, gospodinom Jandrokom, koji donira bor, uvijek rasplesanim Plesnim studiom Shine i vrijednom ekipom vijećnika iz Društva "Naša djeca" grada Osijeka, provodi jednu od najomiljenijih aktivnosti u godini, kićenje bora kod osječke vodenice prigodom blagdana svetog Nikole - zaštitnika djece, ali i mlinara i vodeničara.



- Kada smo započinjali ukrašavanje bora, zamišljali smo načine kako da se mi odužimo našim građanima koji nas posjećuju cijele godine, darivaju nas svojom pažnjom i raznim poklonima, pa sam istraživala i pronašla kako je sveti Nikola i zaštitnik mlinara. Prvu godinu bor je bio na Dravi i bilo je zaista predivno. Svake godine ova druženja su sve ljepša. Sažimamo cijelu godinu što se dogodilo, zahvalimo ljudima s kojima smo surađivali, skuhamo malo čaja, ispečemo kolačiće i plešemo. Ljudi koji šeću Promenadom slikaju se pokraj bora, ostavljaju nam poruke, koje ja čuvam, i stavljaju svoje kuglice - istaknula je Boba Davidović, potpredsjednica Ekološke udruge Vodenica.

Kako je istaknula Viktorija Silvija Roguljić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, svrha akcije koju provode, "Božićni ukras biraj i našu djecu doniraj", u sklopu koje su djeca izradila prigodne božićne ukrase, jest skupljanje donacije za obnovu njihove stare kuhinje.

- Naša djeca tijekom godine puno su radila, organizirala su brojne humanitarne akcije kako bi pomogla drugima, a ovaj put su to okrenula sebi, za kuhinjicu gdje djeca imaju radionice - dodala je Roguljić.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike