Regija
POMOĆ I NEZAPOSLENIMA I STARIMA

Ženama posao na šest mjeseci
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
VINKOVCI/JARMINAU Vinkovcima uskoro kreće treći nastavak projekta Zaželi, u sklopu kojeg će u sljedećih šest mjeseci 30 žena brinuti o 240 korisnika. Tako je još jednom osigurana nužna pomoć starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom na području grada, a ženama zaposlenima kroz projekt prilika za dodatno osposobljavanje i stjecanje novih znanja i vještina kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta.Projekt "Zaželi - Program zapošljavanja žena na području grada Vinkovci 3", koji je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna. Grad Vinkovci je nositelj, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i vinkovački Centar za socijalnu skrb, a pripremili su ga djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA. Ciljanu skupinu projekta čini 30 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene žene s područja Vinkovaca koje se nalaze u evidenciji HZZ-a i imaju maksimalno srednju stručnu spremu te pripadaju teže zapošljivim, ranjivim skupinama. Zaposlit će se i jedna osoba koja će biti zadužena za praćenje i kontrolu rada svih zaposlenih žena.

- Imali smo stalne upite o početku nastavka ovog projekta od strane žena koje su sudjelovale u prethodna dva, i upravo smo zbog toga vrlo zadovoljni što ćemo i ubuduće imati "Zaželi" u Vinkovcima. Prije smo imali 50 žena koje su brinule o 300 korisnika, svaka od njih skrbila je za šestero korisnika, a ovaj put imamo mogućnost zaposlenja 30 žena. Povećali smo broj korisnika o kojima brine svaka od njih na osam te smo tako smanjili razliku koja je nastala smanjenjem broja zaposlenih žena - objašnjava pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Zadovoljstvo novom fazom projekta ne krije ni gradonačelnik Ivan Bosančić, koji naglašava važnost kontinuiteta u provedbi ovakvih projekata.

I u Jarmini, nedaleko od Vinkovaca, kreće treća faza projekta "Zaželi", kojim će u šest mjeseci njime će biti obuhvaćeno 113 korisnika o kojima će skrbiti 15 žena, a ugovore ukupne vrijednosti većoj od 700 tisuća kuna korisnicima je podijelio načelnik Općine Goran Ileković. M. Flego
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU GRADA I PRIGRADSKIH NASELJA

Ulična LED rasvjeta

STARI DIMNJAK KOD SLADORANE DUGOGODIŠNJI JE DOM RODAMA

Srušene su stare zgrade, ali ne i rodino gnijezdo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPREMANJE NOVOG PROSTORA VUKOVARSKOG VELEUČILIŠTA

Penava se predomislio, Grad je objavio nabavu za Radnički dom

2

VELIKI POŽAR NA FARMI U PODOLJU

Plamen zahvatio staju, uginuli su telići i krave

3

NOVA POSKUPLJENJA U OPĆINI FERIČANCI

Povećane komunalna i grobna naknada, kao i dio općinskih poreza