Svijet
RUSKA INVAZIJA

Nove optužbe za napade dronovima
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski otputovao je u Slovjansk, nedaleko od Bahmuta, najvećeg bojišta na istoku Ukrajine.

Rusija optužuje Ukrajinu da je zaredala s napadima dronovima na aerodrome na njezinu teritoriju. Zračni udari koje Kijev ne priznaje svjedoče o teškoćama na koje nailazi ruska invazija. Ukrajinci i dalje podnose isključenja struje, dan nakon novih ruskih raketiranja energetske infrastrukture. Zelenski je objavio i dvije videosnimke iz Slovjanska. "Istok Ukrajine najteži je glavni smjer bojišta. Hvala vam na vašoj čvrstoći", rekao je ukrajinskim vojnicima u povodu Dana oružanih snaga, uručivši tom prigodom odličja. Na drugoj snimci odao je priznanje "svima koji su dali život za Ukrajinu".

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je ukrajinske napade na vojne aerodrome “opasnim čimbenikom”. Kaže da slijede “potrebne mjere”. U još jednom napadu bespilotnom letjelicom kod aerodroma u Kursku zapalio se spremnik nafte. U vezi sa sankcijama EU-a zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je kako nema nikakve sumnje da će imati kupce za svoje naftne proizvode. H
Možda ste propustili...

TUŽITELJSTVO BIH O ZLOČINU U ISTOČNOJ BOSNI

Za genocid optuženo sedam Srba

MMF O RATNIM ZBIVANJIMA U GAZI

Rat može naškoditi gospodarstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana