Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA U NUŠTRU

Zbog naleta automobila na zebri žena umrla u bolnici
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
Nesreća se zbila u ponedjeljak na pješačkom prijelazu, žrtva je 82-godišnja žena

Osamdesetdvogodišnja pješakinja preminula je u bolnici nakon prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak u 5.50 u Ulici Križnog puta u Nuštru, kod Vinkovaca. Iz policije doznajemo kako je nesreću izazvala 48-godišnjakinja iz Vinkovaca automobilom vinkovačkih registracija, krećući se iz smjera Vinkovaca prema centru Nuštra. Došavši do obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila 82-godišnju pješakinju iz Nuštra koja je stupila na prijelaz, zbog čega je došlo do udara prednjeg dijela automobila u pješakinju. U udaru i padu na kolnik pješakinja je zadobila teške ozljede, opasne za život, od kojih je u utorak ujutro preminula u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.



- Protiv 48-godišnjakinje policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - doznajemo iz priopćenja Martine Halas, policijske službenice za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske. U ponedjeljak je u Vukovarsko-srijemskoj županiji policija zabilježila četiri prometne nesreće. Osim nesreće u Nuštru, u tri prometne nesreće, koje su se dogodile u Županji, Vukovaru i Tovarniku, nastupila je samo materijalna šteta.

Istoga dana na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake ozljede, a ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, tri na području Belog Manastira te po jedna na području Donjeg Miholjca i Belišća.

Unatoč svakodnevnim policijskim akcijama usmjerenim na brojne prometne prekršaje, i dalje se određeni broj vozača oglušuje o zakonske propise. Tako su u Osječko-baranjskoj županiji samo u ponedjeljak u prometu zatečena tri vozača osobnih automobila te vozač teretnog automobila i biciklist pod utjecajem alkohola.

Najviša koncentracija alkohola, od 1,67 promila, izmjerena je 68-godišnjem vozaču automobila iz Belišća, koji je u svom mjestu zaustavljen u 19.20. U Frankopanskoj ulici u Osijeku u 23.20 dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 30-godišnji vozač automobila iz Daruvara koji je zbog nepropisnog obilaženja udario u parkirani automobil i odvezao se. Vozač je naknadno pronađen i alkotestiran, kojom prilikom mu je utvrđena koncentracija od 0,94 promila alkohola u krvi. Za prekršaje tog vozača predviđena je novčana kazna do maksimalno 14.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest prekršajnih bodova.

Sandra Lacić
ODBIO ALKOTEST
U Ulici hrvatskih branitelja u Požegi u ponedjeljak oko 12.10 policajci su vidjeli teretni Opel koji se polukružno okretao preko pune uzdužne crte na kolniku, a vozač je razgovarao mobitelom. Vozilo je zaustavljeno, a 31-godišnji vozač odbijao je naredbe policajaca, kao i alkotest, a imao je zadah na alkohol. Vozač je uhićen i odveden u policijsku postaju. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan prekršajni nalog na iznos od 14.500 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci i devet negativnih bodova. Kolika će kazna u konačnici biti, ovisit će o odluci nadležnog suca za prekršaje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike