Mozaik
UMRLA JE KIRSTIE ALLEY

Nagrađivana glumica i voljena komičarka
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
Kirstie Alley, Emmyjem nagrađena glumica, najpoznatija po ulozi Rebecce Howe u "Kafiću Uzdravlje", umrla je u dobi od 71 godine. Njezina obitelj objavila je vijest na društvenim mrežama, otkrivši da je preminula nakon kratke borbe s rakom.

Alley je 1980-ih glumila u brojnim filmovima, uključujući "Summer School", "Shoot to Kill" i "Look Who‘s Talking". Probila se u NBC-jevoj humorističnoj seriji "Kafić Uzdravlje" u kojoj je glumila od 1987. do 1993., a za tu ulogu nagrađena je Zlatnim globusom i nagradom Emmy. U 1990-ima Alley je glumila u filmovima poput "Madhouse", "Sibling Rivalry", "Village of the Damned", "It Takes Two", "Deconstructing Harry", "For Richer or Poorer" i "Drop Dead Gorgeous". Svoju drugu nagradu Emmy osvojila je 1994. za ulogu u TV filmu "David‘s Mother".

Vrativši se na televiziju, Alley je glumila u NBC-jevu sitcomu "Veronica‘s Closet" od 1997. do 2000. prije nego što je stvorila vlastitu seriju, "Fat Actress", za Showtime. Serija bez scenarija prikazivala se jednu sezonu 2005. i prikazivala je Alleyine pokušaje da održi uspješnu holivudsku karijeru kao krupna glumica - što je bila tema koja je dominirala njezinom karijerom veći dio njezina života. Alley je glumila u kratkotrajnom sitcomu "Kirstie" 2013. prije nego što se okrenula televizijskim reality emisijama "Dancing With the Stars", "Celebrity Big Brother" i "The Masked Singer". Dobila je zvijezdu na Hollywood Walk of Fameu 1995. T.K.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike