Mozaik
DOBITNIK PORINA U OSIJEKU

Matija Cvek objavio album jazz-glazbe
Objavljeno 6. prosinca, 2022.

Karijera Matije Cveka i dalje ide uzlaznom putanjom i sada je već jasno da je on definitivno jedan od najpopularnijih domaćih pop-izvođača. S albumom "Izbirljivo i slučajno", za koji je ove godine osvojio i Porin na dodjeli u Osijeku, u kategoriji "Najbolji pop-album", Matija je proputovao cijelu Hrvatsku, a sve je više tražen i u regiji. Osim koncerta koji brojna publika željno iščekuje, Matija je svima priremio još jedno iznenađenje. U suradnji s Brunom Bišćanom i Big Bandom Bjelovar snimio je jazz-album. Kompozitor, aranžer i dirigent Bruno Bišćan uhvatio se albuma "Izbirljivo i slučajno" te uz nove aranžmane pretvorio ga u malo jazz-djelo koje je nazvano "Izbirljivo i namjerno".



- Dimenzija kroz koju je Bruno Bišćan sa svojim Big Bandom Bjelovar proveo moj prvi album plijeni pažnju, zahtijeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom. Zahvalan sam Bruni na ovom iskustvu te svim njegovim suradnicima, pa s guštom slušam ovaj album - rekao je Cvek na promociji albuma.

- Suradnja s Matijom Cvekom premijerno je predstavljena u Bjelovaru 2021., i bila je prva takva suradnja s talentiranim autorom i solistom te novim aranžmanima pisanim baš za Big Band Bjelovar. Matija je prepoznao naš trud i umjetničku vrijednost projekta te je predložio snimanje albuma. Naravno, jedan od glavnih motivirajućih faktora bila je oduševljenost publike projektom te se nadamo dugom nizu uspješnih suradnji - dodaje Bruno Bišćan.

Big Band Bjelovar osnovan je 1979., a od 2018. djeluje pod vodstvom mladog kompozitora, aranžera, dirigenta i saksofonista Brune Bišćana. Krenuli su malim koracima promicanjem jazz-glazbe u svojoj okolini, organiziranjem koncerata, festivala “Big Weekend” i radionica u Bjelovaru, a njihova pozitivna energija brzo se proširila i razvila u nešto mnogo veće, moćnije i kreativnije. Svojim djelovanjem žele upoznati novu publiku sa svijetom jazz-glazbe. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa