Regija
DOSAD OPORBENI HDZ IMA VEĆINU

Sporazum dvojice nezavisnih i HDZ-a za većinu u Općinskom vijeću
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
MARIJANCI - Općinsko vijeće Marijanci dobilo je novu većinu koju predvodi HDZ, a koji je dosad bio u oporbi. Rezultat je to dogovora HDZ-a s Nezavisnom listom Ivana Mesaroša, koja je dosad držala većinu u Općinskom vijeću u suradnji s vijećnikom Samirom Kovačevićem (HNS-LD, DP) i nezavisnim Josipom Dukmenićem.

Dogovor je potvrđen potpisivanjem Sporazuma o zajedničkoj programskoj suradnji u mandatu 2021. - 2025., a potpisali su ga vijećnici HDZ-a Ana Alšić, Kruno Belošević, Ana Mužar Dubrović i Nikola Pandurić te nezavisni Davor Jurkić i Ivan Mesaroš, što znači da će oni zajedno vladati do kraja mandata.

Prema Sporazumu, NL Ivana Mesaroša pripast će mjesto predsjednika Općinskog vijeća, a HDZ-u mjesto potpredsjednika.

Ivan Mesaroš, dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća, istaknuo je kako vjeruje da će potpisani sporazum donijeti potrebnu stabilnost Općini Marijanci kako bi se pokrenuli novi projekti, završili započeti te osmislile i realizirale nove mjere za poboljšanje života mještana.

- Vjerujem da će sporazum pridonijeti i smanjenju nepotrebnih tenzija i napetosti između sela, jer ipak smo mi mala sredina, svi se poznajemo i družimo te smo odlučili ostati i živjeti sa svojim obiteljima. Samo razumnim ponašanjem možemo ići naprijed - zaključio je Mesaroš.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Kruno Belošević naglasio je kako vjeruje da će sporazum pridonijeti da se u budućnosti sve odluke od interesa za Općinu donose dogovorno i u suglasju. ‘‘Mala smo općina i upravo zbog toga zajedništvo i rad na dobrobit svih potrebni su nam kako bismo mogli ići naprijed‘‘, rekao je Belošević.

Potpisivanju sporazuma nazočio je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić (HDZ), koji je izrazio zadovoljstvo istaknuvši kako stanovnici općine Marijanci u sljedećim godinama mogu očekivati stabilan i miran rad Općinskog vijeća.

- Konkretno, u suradnji s načelnikom, svaki će vijećnik, sukladno svojim ovlastima, pridonositi da se općina razvija u ugodno mjesto za život i razvoj svakog pojedinca i zajednice. Dinamika realizacije projekta, kao i dosad, ovisit će o prolaznosti projekata na fondovima EU-a, natječajima i javnim pozivima državnih i županijskih institucija - rekao je Dorkić.

Na popisu prioriteta djelovanja novog političkog bloka koji u svom sastavu ima šest vijećnika, od ukupno devet u Općinskom vijeću, nalazi se izgradnja komunalne infrastrukture i ulaganje u društvenu infrastrukturu, razvijanje sustava vodoopskrbe i odvodnje te poljoprivrede i gospodarstva.

Uz kulturu i društvene djelatnosti, zaštitu okoliša i upravljanja imovinom, programski ciljevi suradnje su i pronalaženje financijskih rješenja za unaprjeđenje sporta i infrastrukture.

Sporazum definira i nastavak ulaganja u predškolski odgoj i provođenje demografskih mjera. S. Fridl
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike