Osijek
OTKRIVENO SPOMEN-OBILJEŽJE

Bijeli križ za poginule u obrani Orlovnjaka
Objavljeno 5. prosinca, 2022.
U spomen na osam hrvatskih branitelja poginulih 1991. godine u obrani Orlovnjaka, u ponedjeljak je u tom mjestu pokraj Antunovca otkriveno spomen-obilježje Bijeli križ.

- Samo zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja obranjeni su i Osijek i Vinkovci te zaustavljena velikosrpska agresija, čime su stvorene pretpostavke za kasnije vojno-redarstvene operacije i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Svaki od hrvatskih branitelja koji je položio život za slobodu koju danas imamo na poseban je način zadužio sve nas. Jednako tako, uz njih koji su živote dali, naš je prioritet pronalazak svih nestalih u Domovinskom ratu. Nažalost, još uvijek se 1821 osoba vodi kao nestala, i zbog toga svakodnevno radimo na traganju za njihovom sudbinom", rekao je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.


- Danas se sjećamo svih onih koji su poginuli u obrani domovine, ali i onih koje ne možemo pronaći, a isto ćemo činiti svake sljedeće godine", rekao je župan Ivan Anušić. D.Ku.
Možda ste propustili...

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana