Sport
”ORANJE” VRAĆA STARI SJAJ

Igra i nije neka, gleda se rezultat, a on je tu
Objavljeno 4. prosinca, 2022.
Argentina i Nizozemska su 1978. godine igrale finale SP-a, tada su "gaučosi" na domaćem terenu poslije produžetaka pobijedili sa 3:1. U Kataru se ne sastaju u finalu, ali igraju za polufinale. Nizozemska, kojoj je sjaj posljednjih godina počeo tamniti, opet je opasna ili samo na ovoj svjetskoj smotri još nije naišla na neku pravu, jaku prepreku. Ne igraju nogomet koji baca u nesvijest od ljepote, znali su oni to mnogo bolje i ljepše, ali na kraju priče ne gleda se ljepota nego rezultat, a "oranje" ga u Kataru ima. Bez previše stresa prošli su slabašnu skupinu A i došli do osmine finala, a tamo su dobili Sjedinjene Američke Države sa 3:1. Nisu Nizozemci ponovno odigrali briljantno, ali i takvo izdanje bilo je dovoljno za pobjedu nad Amerikancima. Pogotke za Nizozemce zabili su Memphis Depay (10), Daley Blind (45+1) i Denzel Dumfries (81), a za Amerikance Haji Wright (76).

- Mislim da igramo sve bolje na ovom prvenstvu, to je moj osjećaj, makar je sigurno da možemo i bolje od ovoga kako smo igrali protiv SAD-a. No postigli smo sjajne pogotke, a onaj koji smo primili stvarno ne znam kako se to uopće dogodilo. Imamo ispred sebe nekoliko dana odmora i nastavljamo gdje smo stali. Tri pobjede i naslov svjetskog prvaka? Možda zvuči jednostavno, ali ne gledamo toliko daleko - poručio je Virgil van Dijk. Finale je daleko, ali Argentina je blizu. Za slomiti "gaučose" Nizozemcima će trebati mnogo bolje izdanje od onoga što su pokazali u skupini ili protiv Amerikanaca.

Za Nizozemce se može reći da nakon što su prošli skupinu ne misle stati, ali kako igraju, neće daleko dogurati. Argentinci su prva, prava, ozbiljnija prepreka, tek će se u petak vidjeti vraća li "oranje" stari sjaj ili su samo na ovom SP-u dosad imali lagan put.

I. Li.
Nakon što su prošli skupinu, Nizozemci ne misle stati, ali kako igraju, neće daleko dogurati

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike