Novosti
TIHOMIR ADAM OSTAJE U FORTENOVA GRUPI

Promjena u Upravi Belja: Damir Leko predsjednik
Objavljeno 5. prosinca, 2022.
Damir Leko novi je predsjednik Uprave Belja, a stiže iz Petrokemije, u kojoj je od 2019. godine bio na poziciji direktora prodaje, obavijestilo je u petak Belje svoje djelatnike.



Kako stoji u obavijesti, profesionalna mu je karijera vezana uz više od 14 godina vodećih funkcija u kompanijama iz poljoprivredne djelatnosti, kao što su Granolio, Ameropa-Žitni terminali te Žito d.d. "Razvijao je, restrukturirao i implementirao najsuvremenije prodajne procese te ima dokazane rezultate u upravljanju i prodaji, kao i u pripremi organizacije za promjene. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je pohađao Poslijediplomski specijalistički studij, a završio je i Executive MBA (EMBA) Program Cotrugli Business School iz Zagreba", ističu na Belju, te nastavljaju kako se dosadašnji predsjednik Uprave Belja, Tihomir Adam, prema dogovoru, nakon tranzicijskog razdoblja u kojem je vrlo uspješno vodio Poslovno područje poljoprivreda Fortenova grupe te Belje kao najveću kompaniju tog sustava, vraća na svoju funkciju u Fortenova grupu, na poziciju direktora za praćenje investicija grupe i energetski menadžment.



O promjeni na čelu Uprave beljske je djelatnike izvijestio i Adam. "Želim vas izvijestiti kako s početkom prosinca prestaje uloga koju sam obnašao u prethodnom razdoblju u Belju i Poslovnom području poljoprivreda Fortenova grupe. Tu sam dužnost u dogovoru s Upravnim odborom preuzeo privremeno, na određeno vrijeme, dok je trajao tranzicijski period dijelom vezan i za dolazak novog čelnika koji će voditi Belje u budućnosti. Unatoč toj ‘privremenosti‘, radio sam vrlo angažirano i s puno entuzijazma, a zajedno smo postigli izvrsne rezultate. Ovo je prilika da vam svima zahvalim na pomoći i susretljivosti, a osobito na radnom elanu koji dajete, svatko na svojoj poziciji. To je najveća podrška svakom menadžeru. Vjerujem da ćete s istim povjerenjem dočekati kolegu Damira Leku", istaknuo je Adam, upućujući im božićne i novogodišnje čestitke. Adam je na mjesto predsjednika Uprave Belja došao početkom ove godine, zamijenivši na tom mjestu Andreja Deana, koji je pak funkciju preuzeo od Davora Bošnjakovića u listopadu 2020. godine. Ivica Getto