Sport
NEPORAŽENI “MURSAŠI”

Rušenje prvaka najbolja čestitka za Dan grada
Objavljeno 4. prosinca, 2022.
U derbiju Superlige Osječani su u drami od pet setova u Gradskom vrtu pobijedili Mladost

Nakon derbija 9. kola samo je jedna momčad još bez poraza u Superligi. To su odbojkaši Murse-Osijek, koji su protiv zagrebačke Mladosti, istina, izgubili prve domaće setove u sezoni, ali broj pobjeda i dalje je na maksimumu. To je i jedino važno, jer su one najvažnija stavka u određivanju poretka.



Kao i prije deset dana, u sklopu MEVZA lige, pobjednik je odlučen nakon pet setova. Ovoga puta ishod je bio povoljniji za odbojkaše s Drave, koji su okrenuli zaostatak od 1:2 u setovima i na kraju slavili sa 3:2. Sve je potrajalo 122 minute (prije početka klub je čestitao treneru mlađih uzrasta Zvonimiru Bogdanoviću na Pečatu grada Osijeka) u kojima je bilo uspona i padova, sjajnih poteza i početničkih pogrešaka, ali kada je bilo najpotrebnije, kada je voda došla do grla, trener Mario Teppert dobio je sjajnu reakciju svojih igrača.

- Nisam zadovoljan našom kompletnom prezentacijom, ali dva završna seta odigrali smo onako kako smo htjeli izgledati od početka dvoboja. Ponovo smo igrali u grču, koji nas u pravilu prati u važnim utakmicama, kada igramo na našem parketu. MEVZA utakmicu u Zagrebu smo izgubili, ali smo bolje odigrali. Sada smo se mi izvukli iz zaostatka. Zasluženo, jer smo četvrti i peti set zaista odigrali kvalitetnije od protivnika - priznaje trener osječkih odbojkaša, koji dobro zna da nije puno trebalo da utakmica ode i u neželjenom smjeru. Zašto nije?

- Kada igramo u grču, sve stvari na parketu radimo pod nekom kočnicom. Kada smo se mentalno oslobodili pritiska, zaigrali smo puno bolje. E sada, takav kontinuitet priželjkujem u onim sljedećim važnim utakmicama, derbijima, kad oscilacije trebaju biti na minimumu - smatra Teppert. Takvih će utakmica biti u 2023. godini, kada se na proljeće bude vodila borba za trofeje. Ova je, pak, pobjeda pokazala još jednom da Mursa-Osijek ima kvalitetan i širok kadar. Radio je trener neke izmjene kada stvari nisu išle najbolje, ali kada je trebalo povući, upravo su oni koji su bili na kratkom "hlađenju" bili itekako vrući i raspoloženi u završnici. Tako je u petom setu važne poene osvajao Stanislav Lizanec, ali, naravno, nije Ukrajinac bio usamljen. Ostatak udarne postave također je proigrao na vrijeme (Garchet, Bogdanović, Viloria, Da Silva, Vuković, Busak Vidaković), a dobre uloge imale su kao zamjene Škugor i Đirlić. Ostvarena je vrijedna pobjeda (protiv Mladosti je svaka takva), koja vrlo izvjesno donosi i jesensku titulu, koju još treba potvrditi s dvije pobjede u sljedeća dva tjedna.

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       3

MLADOST       2

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Rajković i Tota (oba Rijeka).



MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Škugor, Kralkević (L), Dugandžić, Đirlić, Da Silva, Garchet, Majer, Lizanec, Viloria, Vuković, Matoković, Busak Vidaković (L), Karačić.

MLADOST: Repek (L), Jakoliš, Stevanović, Ivić, Vlašić, Vaško, Ecker, Gajić, Dolgopolov, Jakopec, Smiljanić (L), Stanković, Zeljković, Cvanciger.

REZULTAT PO SETOVIMA: 23:25, 25:23, 20:25, 25:16, 15:12

TERCET PRAZNIH RUKU
Preostala tri slavonska superligaša upisala su poraze u 9. kolu. Odbojkašice Osijeka očekivano su izgubile kod zagrebačke Mladosti 3:0 (25:14, 25:16, 25:18), dok Enna Vukovar nije iskoristila prednost domaćeg parketa. Pobjede i tri boda odnio je karlovački Kelteks sa 3:1 (25:19, 17:25, 25:22, 25:21). Domaći poraz, deveti uzastopni, nije izbjegla Marsonia, u Sl. Brodu slavio je Medicinar Trnje sa 3:0. (25:18, 25:20, 25:6)

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike