Mozaik
NOVA BLAGDANSKA PJESMA

David Byrne objavio
”Fat Man’s Comin”
Objavljeno 4. prosinca, 2022.
David Byrne donosi nam novoobjavljenu blagdansku pjesmu pod nazivom "Fat Man‘s Comin‘". Byrne se prisjeća da je napisao kostur za "Fat Man‘s Comin‘" prije desetak godina dok je radio na svom zajedničkom albumu s Annie Clark iz St. Vincenta. Odlučivši da "priča o debelom čovjeku u prilično čudnoj odjeći koji provaljuje u domove ljudi i ostavlja misteriozne pakete" nije baš prava za taj projekt, pjesma je ipak ostala u arhivi do sada, prenosi Ravnododna.hr.

- Uvijek sam želio napisati blagdansku pjesmu. Ne bih je nazvao božićnom pjesmom, jer se čini da je posjet Djeda Mraza (prije poznatog kao sv. Nikola, koji je uglavnom kažnjavao) postao više svjetovni potrošački trenutak nego vjerska ili duhovna stvar - kaže Byrne.

"Fat Man‘s Comin‘" bit će dostupan ekskluzivno na Bandcampu do kraja mjeseca prema modelu plati koliko možeš, a sav prihod ide za Reasons to Be Cheerful, publikaciji koja objavljuje samo dobre vijesti, a koju je osnovao sam Byrne. A potkrijepljena razigranim udaraljkama i širokim orkestralnim aranžmanima, "Fat Man‘s Comin‘" prilično je dobar razlog da budete veseli. Video s tekstom pjesme također je dostupan preko Bandcampa, a prate ga Byrneovi vlastiti rukom nacrtani koncepti scenarija.

Osim što je završio još jednu seriju svoje uspješne brodvejske predstave "American Utopia", Byrne je ove godine obradio i pjesmu "Who Has Seen the Wind?" za "Ocean Child: Songs of Yoko Ono", snimio duet s Mitski za soundtrack filma "Everything Everywhere All at Once" i udružio se s bendom Devo za humanitarnu kompilaciju "Good Music to Ensure Safe Abortion Access to All".

T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana