Sport
SVAKA REPREZENTACIJA IMA PO POBJEDU, UZ JEDAN NEODLUČENI ISHOD

SP Katar: "Vatreni" su tri puta igrali protiv "Plavih samuraja"
Objavljeno 4. prosinca, 2022.

DOHA, 4. prosinca 2022. (Hina) - Nogometne reprezentacije Hrvatske i Japana do sada su tri puta odmjerili snage međusobno i omjer je izjednačen.

Svaka reprezentacija ima po pobjedu, uz jedan neodlučeni ishod.

Prvi put "Plavi samuraji" i "Vatreni" igrali su u lipnju 1997., na Kirin kupu u Tokiju, a Japan je slavio sa 4-3.

Domaćin je poveo 3-0, a strijelci su bili Takashi Hirano (35) i Kazuyoshi Miura (50, 53). Hrvatska je smanjila s dva gola Aljoše Asanovića (77, 85-11m), no Hiroaki Morishima je u 89. povećao na 4-2. Konačan rezultat postavio je Goran Vlaović u posljednjim trenucima susreta.

Iduća dva ogleda bila su na svjetskim prvenstvima 1998. u Francuskoj, te 2006. u Njemačkoj, a oba susreta bila su u natjecanju po skupinama.

"Vatreni" su 20. lipnja 1998. u Nantesu slavili sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Davor Šuker u 78. minuti.

Bila je to pobjeda kojom je hrvatska vrsta osigurala plasman u osminu finala nakon što je u prvom kolu slavila 3-1 protiv Jamajke. Hrvatska je na "Coupe du Mondeu" dogurala do trećeg mjesta, dok je Japan ispao u skupini.

Idući i posljednji hrvatsko - japanski okršaj bio je 18. lipnja 2006. u Nurnbergu u susretu 2. kola F skupine. Hrvatska, koju je tada vodio Zlatko Kranjčar, je dominirala cijeli susret, ali nije uspjela probiti japnski zid.

U 21. minuti Darijo Srna je promašio jedanaesterac, a osam minuta kasnije Niko Kranjčar je pogodio gredu. Međutim, ostalo je 0-0.

Hrvatska je potom remizirala s Australijom (2-2), te ispala, baš kao i Japan kojem je to bio jedini bod u skupini.

(Hina)

Modrić i Lovren u opasnosti, Japan bez Itakure


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i branič Dejan Lovren jedini su naši igrači koji su dobili žute kartone i prijeti ima opasnost od propuštanja mogućeg četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Katru.

Obojica su dobila žute kartone u 4-1 pobjedi protiv Kanade. Lovren u 56. minuti, a Modrić pet minuta prije kraja susreta.

Ako "Vatreni" prođu u četvrtfinale, a jedan ili obojica spomenutih igrača u ogledu s Japanom zarade žuti karton, bit će im to drugi i morat će idući susret pauzirati.

Na svjetskom prvenstvu igrači pauziraju nakon drugog žutog kartona, pa će Japan protiv Hrvatske biti bez braniča Koa Itakure koji je "požutio" protiv Kostarike i Španjolske.

Akumulirani kartoni se brišu tek nakon četvrtfinala, a uoči polufinala.

Utakmica između Japana i Hrvatske na rasporedu je 5. prosinca na Al Janoub stadionu u 16.00 po hrvatskom vremenu.

(Hina)

Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike