Crna kronika
OSUMNJIČENOM ZA POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA MLADOG POLICAJCA, POMOGLI U BIJEGU

Zatvoren i Božićev pomagač
Objavljeno 3. prosinca, 2022.

SPLIT - Jedan od dvojice muškaraca koji su Solinjaninu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca, pomogli u bijegu od policije završio je u istražnom zatvoru, objavljeno je u subotu popodne na stranicama odvjetništva.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1991.) u večernjim satima 30. studenoga, u Solinu, iako je znao da policija traži mušku osobu zbog pokušaja teškog ubojstva, organizirao mu prijevoz do svoje unajmljene kuće. Primio ga je u kuću i omogućio mu boravak u njoj sve do 1. prosinca, a sve kako policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu.

Drugog uhićenog muškarca (2000.) se sumnjiči da je 30. studenoga u Solinu, znajući policija traži muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva, primio ga u svoj dom, dao mu na korištenje mobilni telefon i gorivo za svoj moped, a sve kako policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu, navodi se.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu je u odnosu na prvog osumnjičenika (1991.) prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor, dok je u odnosu na drugog osumnjičenika (2000.) odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora", piše na stranicama odvjetništva.

Protiv takve odluke suca istrage Državno odvjetništvo je najavilo žalbu.

(Hina)

Možda ste propustili...

NAKON KRVAVOG NAPADA U VIROVITIČKOJ ORDINACIJI

Pritvor napadačici na psihijatricu

OČEVID NESREĆE NA AUTOBUSNOJ POSTAJI

Jurnjava BMW-om počela puno ranije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana