Sport
SP KATAR:

Nizozemci preko SAD-a do četvrtfinala
Objavljeno 3. prosinca, 2022.

DOHA- Nogometaši Nizozemske prvi su četvrtfinalisti svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Katar, nakon 3-1 (2-0) pobjede protiv reprezentacije SAD-a.

Pogotke su za Nizozemce zabili Memphis Depay (10), Danny Blind (45+1) i Denzel Dumfries (81), a za Amerikance Haji Wright (76).

Nizozemcima je ovo sedmo četvrtfinale na mundijalima, ali prvo nakon osam godina. MIrnom i rutinskom igrom kaznili su sve pogreške Amerikanaca, koji nisu bili na nivou predstava u grupnoj fazi.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentine i Australije koji će se za ulazak među osam najboljih na svjetskom prvenstvu boriti tijekom subotnje večeri, od 20 sati.

Tek što je počela utakmica Amerikanci su došli do ogromne šanse koju je promašio njihov najbolji igrač Pulišić. On je deset metara pogodio istrčalog, preko dva metra visokog, vratara Nizozemske.

Nizozemci su to kaznili u 10. minuti kada su preciznim dodavanjima, njih čak 20, došli do američkog gola, a Dumfries je ubacio povratnu loptu za Depaya, koji pogađa mrežu s desetak metara.

Gotovo na isti način, Nizozemci su prvoj minuti sudačke nadoknade stigli i do drugog gola. Ponovno je asistent bio Dumfries, a na povratnoj lopti je bio stoper Blind i američki vratar je opet vadio loptu iz mreže.

U 50. minuti Nakon kornera loptu je u šesnaestercu primio Tim Ream  pucao na gol. Šut je išao uz lijevu stativu, ali je obrambeni igrač sjajno intervenirao i skrenuo loptu.

U 75. minuti Depay je krivo dodao loptu svom vrataru, presjekao je Wright, koji je zaobišao vratara, ali nije uspio pogoditi prazan gol.

Ipak,samo minutu kasnije Amerikanci su stigli do gola. Ubacio je Pulišić s desne strane, skrenuo je Wright, a lopta je u vrlo čudnom luku ušla u mrežu, pa je bila nedohvatljiva za Nopperta.

Odličnu utakmicu, u kojoj je imao dvije asistencije, pogotkom je u 81. minuti okrunio Dumfries, koji je na asistenciju Blinda, potpuno nečuvan, lako pogodio mrežu Turnera. (Hina)

 

NIZOZEMSKA - SAD 3-1

Strijelci: 1-0 Depay (10), 2-0 Blind (45+1), 2-1 Wright (76), 3-1 Dumfries (81)

Pred 44.000 gledatelja na stadionu Khalifa sudio je Brazilac Sampaio.

NIZOZEMSKA: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake (93. De Ligt) - Dumfries, F. de Jong, Blind, De Roon (46. Bergwijn) - Klaassen (46. Koopmeiners) - Gakpo (93. Weghorst), Depay (83. Simons)

USA: Turner - Dest (75. Yedlin), Zimmerman, Ream, Robinson (92. Morris) - McKennie (67. Wright), Adams, Musah - Weah (67. Aaronson), Ferreira (46. Reyna), Pulisic

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike