Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE DOČEKUJU MLADOST

Izbjeći prvi poraz znači uzeti i jesenski naslov
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Iako je sezona još relativno mlada, već se naziru kandidati koji će se boriti za odbojkaške trofeje ove sezone. U sklopu 9. kola Superlige čeka nas sraz momčadi koje imaju puno pravo na maksimalni optimizam. U Maloj dvorani Gradski vrt u subotu (18 sati), slijedi nam okršaj vodećeg i neporaženog dvojca, Mursa-Osijek protiv zagrebačke Mladosti. Osječani su trenutačno na savršenom učinku, imaju osam pobjeda, nisu još izgubili ni set. Zagrepčani pak imaju utakmicu manje, a u tih sedam dvoboja također su bili negostoljubivi prema suparnicima koji su ostali na nuli. No, netko će u subotu navečer nastaviti svoj niz, a neko će upisati prvi poraz na domaćim parketima.

- Dosadašnji dio Superlige odradili smo po planu. Očekivali smo da ćemo derbi do početka prosinca dočekati s punim bodovnim saldom zajedno s Mladosti. Ovo je najteži domaći ispit sezone koji moramo odraditi na visokoj razini, ako želimo ostati neporaženi - jasan je trener odbojkaša s Drave Mario Teppert. Kada kaže da očekuje momčad na visokoj razini, to znači da mora biti bolja nego prije tjedan dana, kada su se ove dvije momčadi sučelile u MEVZA ligi. U Zagrebu je završilo slavljem domaćina u pet setova.

- Bila je to utakmica u kojoj smo imali 2:1 u setovima te čak tri lopte u petom setu za pobjedu. Ispustili smo prigodu, radili smo neke pogreške koje nemamo namjeru ponoviti. Veseli činjenica da smo u Zagrebu nakon dugo vremena bili rezultatski konkurentni, a na našem parketu moramo biti i bolji - smatra Teppert.

Mursa-Osijek protiv Mladosti otvara seriju od tri domaće utakmice u završnici prvog dijela prvenstva. Stoga je za očekivati da će pobjednik iz derbija uzeti jesenski naslov. Tako je bilo i prošle sezone, kada su se ovi suparnici također susreli u 9. kolu. Jedino se tada umjesto na Dravi, igralo na Savi, gdje je Mladost uzela pobjedu i polusezonski primat. Sada će valjda završiti drugačije.

U ostalim susretima 9. runde sastaju se: Marsonia - Medicinar Trnje, Ribola Kaštela - Rijeka, Zadar - Centrometal, Rovinj - Split i Kitro Varaždin - Sisak. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike