Regija
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Nagrađeni Denis Stehlik,
Josipa Krajinović, Agenti
dobrote i tvrtka ĐĐ TEP
Objavljeno 2. prosinca, 2022.
SLAVONSKI BRODPovjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda u petak je u Gradskoj knjižnici održalo svečanu sjednicu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, te Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca. Tom su prigodom dodijeljene i nagrade volonterima godine, primjerima dobre prakse uključivanja volontera te poslodavcu godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U kategoriji volontera godine ovogodišnji dobitnici nagrada su Denis Stehlik i Josipa Krajinović. Za primjer dobre prakse uključivanja volontera nagrađen je Volonterski klub "Agenti dobrote", a poslodavcem godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom proglašena je tvrtka "Đuro Đaković" - Termoenergetska postrojenja.

Svečanosti je nazočila i zamjenica slavonskobrodskog gradonačelnika Marina Martić Puača, koja je tijekom obraćanja svim osobama s invaliditetom te volonterima čestitala njihov dan uz poruku da nikada ne posustaju.

Podsjetimo, prema procjenama Ujedinjenih naroda problem invalidnosti u svijetu je mnogo rašireniji nego što se obično misli: od deset stanovnika svake zemlje bar je jedan u izvjesnoj mjeri osoba s invaliditetom. U Hrvatskoj je prema rodnoj zastupljenosti približno podjednak broj žena i muškaraca, s tim da je ipak nešto veći postotak muškaraca. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE FINANCIJSKI RASTERETITI GRAĐANE

Grad Županja ukida
naplatu parkinga

2

ORKANSKO NEVRIJEME I POLJOPRIVREDA

Muka na farmama: U krovovima rupe, krave na hladnoći daju manje mlijeka

3

ZBOG PREKOMJERNE POPULACIJE

Cijele veljače pojačan je lov na čaglja i lisicu