Regija
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Nagrađeni Denis Stehlik,
Josipa Krajinović, Agenti
dobrote i tvrtka ĐĐ TEP
Objavljeno 2. prosinca, 2022.
SLAVONSKI BRODPovjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda u petak je u Gradskoj knjižnici održalo svečanu sjednicu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, te Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca. Tom su prigodom dodijeljene i nagrade volonterima godine, primjerima dobre prakse uključivanja volontera te poslodavcu godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U kategoriji volontera godine ovogodišnji dobitnici nagrada su Denis Stehlik i Josipa Krajinović. Za primjer dobre prakse uključivanja volontera nagrađen je Volonterski klub "Agenti dobrote", a poslodavcem godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom proglašena je tvrtka "Đuro Đaković" - Termoenergetska postrojenja.

Svečanosti je nazočila i zamjenica slavonskobrodskog gradonačelnika Marina Martić Puača, koja je tijekom obraćanja svim osobama s invaliditetom te volonterima čestitala njihov dan uz poruku da nikada ne posustaju.

Podsjetimo, prema procjenama Ujedinjenih naroda problem invalidnosti u svijetu je mnogo rašireniji nego što se obično misli: od deset stanovnika svake zemlje bar je jedan u izvjesnoj mjeri osoba s invaliditetom. U Hrvatskoj je prema rodnoj zastupljenosti približno podjednak broj žena i muškaraca, s tim da je ipak nešto veći postotak muškaraca. D.S.R.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje