Sport
ŠPANJOLCI ODBACUJU PRIČE O KALKULACIJI I PORUČUJU: ŽELJELI SMO POBIJEDITI

Prolazili su nas kao mlazni avioni
Objavljeno 2. prosinca, 2022.
Jesu li Španjolci kalkulirali, ostat će tajna, ali to je njihovo pravo. Nijemci ih prozivaju i kritiziraju, no Enrique i njegova momčad odmahuju rukom uz poruku "to su besmislice". U posljednjoj utakmici u skupini Španjolci su iznenađujuće izgubili od Japana sa 2:1 i u osmini finala idu na Maroko.

Španjolci su krenuli prema planu, zabili za 1:0, ali onda su se Japanci furiozno vratili. U tri minute potpuno su preokrenuli utakmicu na 2:1, što je i ostalo do kraja.

- Izgubili smo kontrolu na pet minuta, čak smo počeli paničariti. Da je Japan trebao zabiti još dva gola, sigurno bi ih i zabio. Prolazili su nas kao mlazni avioni... Kada je dobio što je htio, Japan se odlučio zatvoriti, a mi smo to pokušali riješiti najbolje što smo mogli. Ovo nam mora služiti kao upozorenje. Prošli smo u osminu finala, ali nemamo razloga za slavlje - komentirao je izbornik Furije Luis Enrique.

Izbornik Španjolske nije zadovoljan tom "crnom rupom" u igri, a navodno ni zato što su u skupini završili drugi.

- Nakon primljenih pogodaka željeli smo preokret. Željeli smo pobjedu, htjeli smo biti prvi u skupini, ali nismo uspjeli. Iskreno, živcira me što nismo prvi u skupini. Svaka čast Japancima, zasluženo su otišli u osminu finala ispred nas.

Unatoč porazu nakon utakmice bilo je slavlja u španjolskoj svlačionici, Cezar Azpilicueta je dodao: Dobro je završilo, idemo dalje, ali ostalo je malo razočaranje zbog poraza.

- Uvijek dajemo sve od sebe i uvijek želimo pobijediti. Ponekad jednostavno ne uspiješ u tome. Najvažnije, u osmini finala smo i za Maroko moramo popraviti neke stvari.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike