Osijek
OVE GODINE OBNOVA, NAGODINU POSVETA ERNESTINOVAČKE CRKVE

Krov crkve više neće prokišnjavati
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Postavljanjem skele oko tornja crkve Presvetog Trojstva u Ernestinovu službeno su počeli završni radovi na tom sakralnom objektu sagrađenom nakon povratka u postupku mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.



- U sklopu projekta, koji će se provesti uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općine Ernestinovo, Župe svete Rozalije djevice Ivanovac i našeg velečasnog Andrije Vrbanića, na crkvi će se sanirati limarija na najvišem dijelu krovišta i napraviti nova hidroizolacija ravnih krovova kako bismo spriječili daljnje prodiranje oborinske vode u unutrašnjost te će se izvesti fasaderski radovi na crkvi i zvoniku - pojašnjava dinamički plan radova općinska načelnica Marijana Junušić, te dodaje kako ih na proljeće očekuje i postavljanje vitraja na oltarskom prozoru.



- Naša je stara crkva u ratu bila potpuno razrušena, spaljena, protjerali su nas i oduzeli nam naše domove, naša ognjišta, nažalost nekima i njihove najmilije, pokušali su poljuljati našu vjeru, ne sluteći da su temelji naše vjere duboko u nama, u našim srcima i dušama, u našim molitvama, u našem strpljenju i oprostu. Strpljivo i u vjeri gradili smo našu novu crkvu - kaže Junušić.



Ukupna vrijednost radova iznosi oko 270.000 kuna, od čega je Ministarstvo osiguralo 50.000 kuna, a ostatak će sredstava izdvojiti Općina Ernestinovo i Župa svete Rozalije Ivanovac. D. Pejić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike