Mozaik
BROJNI RENOMIRANI ČASOPISI ZA PUTOVANJA

Beč na listama najboljih
svjetskih destinacija
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
Renomirani časopis "Condé Nast Traveler", koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, ubrojio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023. U časopisu se ističe da će ova europska prijestolnica, koja je poznata po izvanrednoj umjetnosti i glazbi, iduće godine obilježiti nekoliko značajnih kulturnih obljetnica. Tako će se nakon dvogodišnje pauze ponovno održati bečka sezona balova koja svoj vrhunac doseže u siječnju i veljači. U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se poznati Bečki operni bal i Bal Bečkih filharmoničara koji će iduće godine proslaviti 65. i 80. obljetnicu postojanja. Bečki Belvedere, koji je dom i najpoznatijem Klimtovom djelu "Poljubac", također će obilježiti 300. rođendan velikom prigodnom izložbom o vlastitoj povijesti i utjecaju muzeja na bečku umjetnost. Izložba će biti otvorena godinu dana. Beč je jedina prijestolnica u svijetu koja je dospjela na ovaj popis. Ondje se uz austrijsku metropolu nalaze još, primjerice, novozelandski grad Auckland, kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i Egipat.

I ugledni američki časopis za putovanja "Travel + Leisure" uvrstio je Beč na svoj popis 50 najboljih svjetskih odredišta za 2023. U obrazloženju časopisa naglašava se bogata kulturna ponuda i ponuda novih hotela i restorana. Posjetitelje u Beču iduće godine očekuju i brojna zanimljiva događanja koje priprema Bečka turistička zajednica u povodu 150 godina od održavanja Svjetske izložbe u Beču. Fokus će biti na povijesti grada i na tome kako je ova velika izložba iz 1873. oblikovala njegovu sadašnjicu. Poseban digitalni vodič upućivat će posjetitelje na muzeje s prigodnim programom, arhitektonske građevine koje potječu iz doba održavanja izložbe te kavane, restorane i hotele koji su otvoreni prije 150 godina, a i do danas su vrlo popularni.

Direktor Bečke turističke zajednice Norbert Kettner istaknuo je da uvrštavanjem na popis najpopularnijih turističkih odredišta Beč ima odlične izglede da nastavi ovogodišnji uspjeh i u idućoj godini. Od početka godine do listopada glavni grad Austrije ostvario je više od deset milijuna noćenja. Nakon dvije izazovne godine bečki turizam ponovno dokazuje da je jedna od najvažnijih grana gospodarstva, zaključuje direktor Bečke turističke zajednice. T.K.
Možda ste propustili...

POZNATA NASLJEDNICA HOTELSKOG LANCA

Paris Hilton postala majka

NAKON TRAGIČNE SMRTI SVOJEG BUBNJARA TAYLORA HAWKINSA

Foo Fighters najavili nove nastupe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIZARAN RAZLOG ZA PRISJEĆANJE NA MARINIANIS RADIO

Gospođa došla uplatiti mali oglas - 20 godina nakon gašenja radija

2

DODIJELJENE NAGRADE “JOZA”

Najbolje domaće predstave ”Tonka će sutra” i “Emigranti”

3

TROJAC PRVI PUT VODI IZBOR NAŠEG PREDSTAVNIKA NA EUROSONGU

Doru vode Ćurlić, Battifiaca i Tolja