Mozaik
JAMES CAMERON O FILMU "AVATAR: THE WAY OF WATER"

Mora postići 3. ili 4. najveću
zaradu u povijesti da bi bio isplativ
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
James Cameron opisao je proizvodne troškove filma "Avatar: The Way Of Water" u intervjuu za GQ. Kaže da je snimanje nastavka njegova blockbustera iz 2009. koštalo toliko da je studiju rekao da predstavlja "najgori poslovni slučaj u povijesti filma", prenosi Ravnododna.hr. Prema The Hollywood Reporteru, budžet za "The Way Of Water" kreće se između 350 i 400 milijuna dolara, što ga čini jednim od najskupljih filmova svih vremena, uz "Avengers: Endgame" i "Age of Ultron". Cameron tvrdio da bi nastavak trebao postati "treći ili četvrti film s najvećom zaradom u povijesti", kako bi se jednostavno ostvario rezultat.

Kako sada stoji, treći i četvrti film s najvećom zaradom svih vremena su "Star Wars: The Force Awakens" i "Avengers: Infinity War" koji su zaradili 2,05, odnosno 2,04 milijarde dolara. Prvi "Avatar" trenutačno je film s najvećom zaradom svih vremena s prihodom od 2,9 milijardi dolara. "Avengers: Endgame" je drugi s 2,79 milijarde, dok je "Titanic" (koji je također režirao Cameron) treći s 2,2 milijarde dolara.

Cameron je ranije sugerirao da bi mogao prijevremeno prekinuti franšizu "Avatara" ako nadolazeći nastavak ne bude imao dobre rezultate na kinoblagajnama. Redatelj je prvobitno planirao snimiti ukupno pet filmova.

- Tržište bi nam moglo reći da smo gotovi za tri mjeseca, ili smo možda polugotovi, što znači: ‘U redu, dovršimo priču unutar trećeg filma, a ne nastavljajmo unedogled‘, ako jednostavno nije isplativo - filmaš je rekao za Total Film. "Sada smo u drukčijem svijetu nego što smo bili kad sam ih pisao. Pandemija i streaming učinili su svoje. Ili, obrnuto, možda ćemo ljude podsjetiti zašto se zapravo odlazi u kino. Ovaj film to definitivno čini. Pitanje je: koliko je ljudi sada uopće briga? - dodao je Cameron. T.K.
Najčitanije iz rubrike