Kultura
KONCERTNI CIKLUS GRADA U KULTURNOM CENTRU

Odličan koncert ansambla Fusion
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
U Kulturnom centru, u sklopu Koncertnog ciklusa grada, nastupio je ansambl Fusion, koji čine domaći glazbenici, članovi orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Koncertni majstor orkestra HNK-a u Osijeku, virtuoz violine Bela Nagy, violistica Veronika Kilmajer, vođa dionice violončela Maja Iljkovski, kontrabasist Miloš Matić, harmonikaš Trajko Iljkovski i perkusionist Laszlo Kolar predstavili su se u tome zanimljivome sastavu, u kojem djeluju od 2021. godine, atraktivnim koncertnim repertoarom koji lako dopire do srca publike. Ansambl čine vrhunski domaći glazbenici koji u fuziji klasičnih instrumenata - gudača, harmonike i udaraljki, i različitih žanrova - klasičnog tanga, tanga neuva, valcera, jazza, obrada poznatih modernih skladbi, čine svoje nastupe jedinstvenim doživljajem koji lako dopire do srca publike.

Na repertoaru su se našli brojni biseri Piazzolina opusa, zatim svima poznate i srcu drage skladbe kao što su "Besame Mucho", "Over the Rainbow", "Por una cabeza" te klasične obrade modernih "klasika", među ostalima, i one Michaela Jacksona.

U Kulturnom centru Osijek 5. i 6. prosinca na programu je odlična nova predstava “Nemoš pobjeć od nedjelje” u produkciji KC-a Osijek. Sve informacije o ulaznicama mogu se pronaći na kulturni-centar.hr. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA DARIJA GRGIĆA

Takvog čitatelja kakav je bio teško da ćemo uskoro imati

2

U VINKOVAČKOJ NOĆI MUZEJA

Izložba o holokaustu i fotografije Stephana Lupina

3

BROJNI VUKOVARCI OBIŠLI VUKOVARSKE MUZEJE

Pozornost privukla izložba o Ivi Robiću