Kultura
U GRADSKOM KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Bogat program za velike i male uz predstave i filmove
Objavljeno 3. prosinca, 2022.
U subotnjim predstavama u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" prijepodne moći će uživati najmlađi, a na večer i odrasli. U 11 sati na programu je premijera predstave za djecu "Oprosti za Božić 2: Sjevernopolska avantura", autorskog projekta Katarine Šestić Baotić i Josipe Oršolić, u suradnji vinkovačkog kazališta s KD-om IGLU. Uz autorice Katarinu Šestić Baotić i Josipu Oršolić, u predstavi igra i Andrija Krištof. Sestre Laura i Nora, sada već dobre prijateljice Djeda Mraza, pripremaju iznenađenje za ovogodišnji susret s njim. Međutim, iznenade se i same jer Djeda nema. Što se dogodilo? Je li riječ o običnom kašnjenju ili je snijeg zatrpao Sjeverni pol, ili...?

Istog dana na večer, s početkom u 20 sati, Vinkovčani koji vole komediju mogu pogledati predstavu "Stanko i Oliver" u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, a u režiji Siniše Novkovića. Predstava "Stanko i Oliver", u kojoj igraju Nino Pavleković, Andro Damiš i Vanja Gvozdić, temelji se na filmovima fizičke i slapstick komedije iz zlatnog doba Hollywooda, između 1915. i 1963., kad su u Hollywoodu radile mnoge globalne komičarske ikone kao što su Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel i Hardy, braća Marx... Miješanjem forme fizičke i slapstick komedije zlatnog doba Hollywooda sa suvremenim humorom današnjice nastaje karlovačka predstava "Stanko i Oliver". Priča prati dva najbolja prijatelja Stanka i Olivera na njihovu putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. Budući da je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet, dolazi do sudara dvaju različitih šašavih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos, u kojem svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka.

U sklopu Adventskog filmskog utorka, kada se, u kazališnoj dvorani, s početkom u 19 sati prikazuju filmovi za djecu, a koji organizira Kulturni centar Vinkovci, u sljedeći utorak, 6. prosinca, na programu je animirana komedija “Paddington 2”. Slijede sjajna akcijska komedija “Free Guy” (12. prosinca) i animirana komedija “Arthur Božić” (20. prosinca). Na sve predstave za mališane ulaz je besplatan. M. Flego
Možda ste propustili...

IZLOŽBA MULTIMEDIJALNE UMJETNICE NELI RUŽIĆ

Prostorna intervencija na kolodvoru

OBA ĐAKOVAČKA MUZEJA U SVEHRVATSKOM PROJEKTU

Noć muzeja uz praline, začine, izložbe, glazbu…

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA DARIJA GRGIĆA

Takvog čitatelja kakav je bio teško da ćemo uskoro imati

2

U VINKOVAČKOJ NOĆI MUZEJA

Izložba o holokaustu i fotografije Stephana Lupina

3

BROJNI VUKOVARCI OBIŠLI VUKOVARSKE MUZEJE

Pozornost privukla izložba o Ivi Robiću