Sport
NA PRVOM SLUŽBENOM MALONOGOMETNOM "FANS' CUPU" U DOHI

Japanski navijači zaustavili hrvatsku ekipu
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

DOHA - Hrvatski navijači završili su svoj nastup na prvom službenom malonogometnom "Fans' Cupu" u Dohi porazom u osmini finala od Japana sa 0-1.

Prvi put u povijesti na nekom Svjetskom prvenstvu održava se i službeni "Fans' Cup". Na četverodnevnom turniru u malom nogometu sudjeluju navijači iz sve 32 zemlje koje nastupaju na World Cupu, pa tako i hrvatska ekipa.

Igra se po futsal pravilima (4+1), a pobjedniku će pripasti veliki pokal koji su predstavile nogometne legende Cafu, Xavi, Eto'o i De Boer kao FIFA-ini ambasadori.

Hrvatska ekipa sastavljena od navijača sa svih strana "Lijepe naše" i svijeta je zapela u osmini finala upravo od Japana, protiv kojeg će "Vatreni" petog prosinca tražiti put do četvrtfinala.

Na koncu su Japanci slavili sa 1-0 golom u posljednjoj minuti susreta. Hrvatska ekipa je dominirala, imala je sedmerac koji nije iskorišten, a još dva puta su naši navijači pogađali okvir gola. Suparnik je praktički iz jedine prave prilike zabio gol.

"Japanci su i kao navijači opasni," kazao je sa smiješkom kapetan hrvatske ekipe Slavko Husnjak.

"Odigrali smo odlično, bila je to naša najbolja utakmica na turniru. Promašili smo kazneni udarac, pogodili dvije stative, imali pet, šest super prilika. Oni su iz jedinog udarca zabili gol. Nadam se da će nas "Vatreni" osvetiti," dodao je.

Hrvatska ekipa je uvjerena kako će Dalićeva ekipa poraziti ekipu "Samurai Blue".

"Bolji smo od Japana, bez obzira na njihove pobjede protiv Španjolske i Njemačka. Nakon toga idemo na Brazil, vrijeme je i da njih srušimo," poručili su.

Na putu do osmine finala hrvatska ekipa je pobijedila Belgiju (3-1) i Kanadu (0-5), a izgubili od Maroka (1-3).

"Marokanci su shvatili ozbiljno ovaj turnir, prijavili su pravu malonogometnu ekipu," dodao je Husnjak.

(Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike