Kultura
OSJEČKA RADIONICA GRAFIKE /.ORG

Studenti istražuju nove tehnološke mogućnosti grafike
Objavljeno 2. prosinca, 2022.
U grafičkim atelijerima Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku počela je druga sedmodnevna radionica pod nazivom Osječka Radionica Grafike /.ORG, na kojoj sudjeluju studenti s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom doc. dr. art. Mirana Šabića (ALU Zagreb) i umjetničkog suradnika Dominika Vukovića (ALU Zagreb). Dan otvorenih vrata.ORG-a održava se u ponedjeljak, 5. prosinca, od 16 do 18 sati.

Prateći suvremene prakse u visokoškolskom obrazovanju, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku prošle je akademske godine pokrenula prvu osječku radionicu umjetničke grafike s naglaskom na studentima i gostima s drugih akademija. Ove godine radionica se održava u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu i ugošćuje doc. dr. art. Mirana Šabića i Dominika Vukovića, umj. sur. zajedno sa studentima.

Cilj je radionice studentima omogućiti istraživanje novih tehnoloških mogućnosti suvremene umjetničke grafike, što će unaprijediti njihovo znanje o grafičkom mediju te proširiti viđenje i implementaciju iskustva u praksi. Tijekom intenzivne sedmodnevne edukacije gost profesor Miran Šabić, s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, provest će niz nastavnih aktivnosti u kojima će studenti uz stručno vodstvo imati priliku steći nova znanja o grafičkoj tehnici litografije, koja se, prvi put, predstavlja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. To je podrazumijevalo i formiranje prve litografske radionice na ovim prostorima. Doprinos radionice očitovat će se u razvoju individualnih umjetničkih poetika polaznika te u stvaranju prepoznatljive, inovativne i bogate umjetničke scene grada Osijeka i regije.

Voditelji radionice su: doc. dr. art. Miran Šabić (ALU u Zagrebu), Dominik Vuković, umj. sur. (ALU u Zagrebu), doc. art. Mario Matoković (AUK u Osijeku) i Krunoslav Dundović, umj. suradnik (AUK u Osijeku). Studenti sudionici iz zagrebačke ALU su Teo Kiš, Maja Perak i Ljubica Golubić. Studenti sudionici iz AUK-a Osijek su Petra Kordić, Gabriela Ilić, Mirjana Vrdoljak, Leo Pavlović, Ivana Ratkaj, Marija Križić, Stella Perica, Nataša Takač i Zvonimir Florijančić.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Studentskog zbora Sveučilišta J. J.Strossmayera i AUK-a u Osijeku. T.K.
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike