Sport
MUAYTHAI OSIJEK OPEN

HUS u subotu ponovno priređuje reviju tajlandskog boksa u Osijeku
Objavljeno 2. prosinca, 2022.
Klub za borilačke sportove HUS iz Osijeka godinama njeguju tradiciju tajlandskog boksa. Obitelj Borbaš i danas je aktivna na tom planu. Glava obitelji Zvonko bio je zajedno s legendarnim, nažalost preminulim, Brankom Cikatićem i osnivač Hrvatskog saveza u tajlandskom boksu. U Osijeku se tako svake godine održava tradicionalno jedna od rijetkih priredbi u Hrvatskoj u tom borilačkom sportu. Iznimka nije ni ova godina, pa će se u subotu u maloj (stolnoteniskoj) dvorani Gradski vrt s početkom u 10 sati održati još jedan Muaythai Osijek Open.

- Održali smo natjecanje i one pandemijske godine uza sve epidemiološke mjere. Tada smo se ograničili samo na domaće borce jer nam je važno bilo da se tradicija održi. Sada imamo više od stotinu prijava, a osim iz Hrvatske dolazak su najavili i borci iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Očekujemo otprilike nastup članova 15-ak klubova. Tko će doista nastupiti ovisi o tome koga ćemo uspjeti "upariti" - pričao je Alen Borbaš u ime organizatora Kluba za borilačke sportove HUS.

Natjecanje će se održati od mlađekadetskih do seniorskih uzrasta. Kako je ovo rijetko natjecanje u tajlandskom boksu, ujedno će to biti natjecanje za Kup Hrvatske u juniorskoj, mlađeseniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Domaćin će, naravno, biti također zastupljen sa svojim predstavnicima. Nastupit će dvadesetak "husovaca". Svoj dolazak i ove godine najavili su i članovi našičkog Impacta. Dio njih trenira već sada i s "husovcima" u atomskom skloništu na Gornjodravskoj obali. Od 2021. godine u Osijeku djeluje još jedan klub koji njeguje tajlandski boks. Riječ je o klubu Bad shadow, čiji je najistaknutiji član Ivan Horvat ove godine čak postao profesionalni europski prvak u WMC verziji. Horvat će u Gradskom vrtu ovaj put biti samo u kutu ringa u ulozi trenera svojih sedam boraca. K.Lacković