Sport
PROMJENA ODLUKE ZBOG MILIMETARSKOG ZALEĐA

Nije presudio Taylor, u sve se umiješala tehnologija
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Hrvatski su nogometaši u 18. minuti utakmice protiv Belgije prvo dobili, pa izgubili jedanaesterac. I veliku šansu za vodstvo. Nakon što je Carrasco srušio Kramarića u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku, ali nakon VAR pregleda jedanaesterac je poništen zbog zaleđa. Pokazalo se da je Dejan Lovren bio u milimetarskom zaleđu prilikom prvotnog ubačaja, a sudac Anthony Taylor je nakon pregleda snimke utvrdio da je utjecao na igru, pa je promijenio svoju prvotnu odluku. Zaleđe je bilo milimetarsko, ali pravila su pravila.

- Nakon što je Taylor s pravom pokazao na kazneni udarac, poluautomatski sustav je zabilježio da se radi o minimalnom zaleđu. Tu suci nemaju nikakav utjecaj, to prosuđuje isključivo tehnologija. Kad se to dogodilo, sudac je išao provjeriti je li Lovren doista utjecao na braniča koji je igrao loptom. Očito jest, jer je bilo kontakta - objasnio je spornu situaciju HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Penal je bio, prekršaj na Kramariću je očigledan, ali, eto, u sve se umiješala tehnologija i našim nogometašima oduzela veliku šansu. Da je zaleđe bilo izraženije, bila bi i manja žal, a suđeno je zbog doista samo nekoliko milimetara. Ta vražja tehnologija... I. Li.
Najčitanije iz rubrike