GRAD BELIŠĆE
2.5.2024., 00:00
OBILJEŽEN DAN BELIŠĆA
Uručena su gradska
priznanja zaslužnima

BELIŠĆE - Svečana sjednica Gradskog vijeća Belišća i tradicionalno druženje građana na obali Drave, središnji događaji višednevnog obilježavanja Dana grada, održani su 30. travnja. Sjednici su, među ostalima, nazočili obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, kao i predstavnici prijateljskih gradova iz Hrvatske i inozemstva.

- Belišće je grad bogate povijesti i tradicije, nadaleko poznat po industriji papira, koji je u 140 godina postojanja stvorio poticajno okruženje za dolazak brojnih investitora. Osječko-baranjska županija ima izuzetno dobru suradnju s gradskom upravom bez obzira na političko opredjeljenje, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti. U proteklih osam godina surađivali smo u realizaciji niza projekata, od opremanja i uređenja školskih i zdravstvenih ustanova do komunalnih i infrastrukturnih projekata kojima nastojimo postići ravnomjeran razvoj čitave županije – kazao je Mato Lukić.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković osvrnula se na bogatu industrijsku povijest grada, naglasivši kako je u proteklih godinu dana ostvaren niz vrijednih projekata.

– Završili smo s uređenjem Palače Gutmann i njezinih pristupnih površina, kao i izgradnjom Proizvodno-poduzetničkog inkubatora u kojem su smješteni brojni poduzetnici. Pri kraju je i realizacija projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo - Belišće, zahvaljujući kojem ćemo imati novi uređaj za proizvodnju pitke vode te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. U planiranju investicija uvijek vodimo računa da one dodatno doprinesu poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, kako u prigradskim naseljima tako i u Belišću – rekla je Vučković.

Tijekom svečane sjednice dodijeljena su i najviša gradska priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama. Plaketu Grb grada Belišća dobili su Zdenko Glasovac, Udruga Kotličari, Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije i časna sestra Alemka Štefanko, a Plaketu "S. H. Gutmann" dobio je restoran Fontana vlasnika Danijela Nikolića.

Proslava Dana grada nastavljena je zajedničkim ručkom i druženjem na desnoj obali Drave kod hostela Belišće, gdje su članovi Udruge Kotličari skuhali grah u 600-litarskom kotliću. Za još bolju zabavu pobrinuo se TS Čuvari noći. D.S.R.