Sport
NEIZVJESTAN RASPLET SKUPINE C

“Gaučosi” zaslužili, Poljaci se provukli
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Na kraju se se ostvarile prognoze koje će dvije reprezentacije iz C skupine nastaviti natjecanje u Kataru. Neizvjesnost je doslovno potrajala do posljednjeg sučeva zvižduka dvoboja između Meksika i Saudijske Arabije, gdje je jedan pogodak mogao promijeniti puno toga. Na kraju ipak nije, pa dalje idu Argentina i Poljska, dok su svoje odigrali Meksikanci i Saudijci, koji su uoči posljednjeg kola bili legitimni kandidati za prolazak. Ipak, od kvarteta su se s pritiskom najbolje nosili "gaučosi", Messi i suigrači znali su da nemaju pravo na pogrešku i da im samo pobjeda osigurava siguran prolazak. Argentina je potpuno dominirala nad Poljskom (2:0), koja po svemu prikazanom nije zaslužila drugi krug, ali četiri osvojena boda i bolja gol-razlika na kraju su bila dostatna za slavlje usprkos porazu.

- Znali smo što nam je činiti da bismo osvojili prvo mjesto u skupini. Nakon lošeg otvaranja turnira dvjema pobjedama potvrdili smo primat u ovom društvu. Kada je bilo najpotrebnije, bili smo pravi, veselimo se nastavku natjecanja - rekao je strijelac prvog pogotka Alexis Mac Allister, koji već u subotu igra dvoboj osmine finala protiv Australije.

Poljska može biti zadovoljna što je inkasirala samo dva pogotka. Naš dojam je da je primila i treći, zasluženo bi išla kući.

Najveći tragičar ispao je Meksiko, koji je nakon sedam uzastopnih prolazaka skupine na SP-u ostao kratak. Svladali su Saudijce sa 2:1, od 52. minute vijali su treći pogodak koji bi ih odveo dalje. No previše su toga promašili, na kraju su i kažnjeni u petoj minuti sudačke nadoknade. Iako su ispali i na kraju bili posljednji u skupini, razočarani previše nisu bili igrači Saudijske Arabije. Premijerna pobjeda nad Argentinom dala je krila, ali u dva sljedeća dvoboja nisu bili na potrebnoj razini. No odigrali su pošteno do kraja, pružili pomoć Poljacima, a sebi dokazali, unatoč skepsi mnogih, da pripadaju ovom društvu.

N. Benčina

 
Standings provided by Sofascore
Meksiko je trebao zabiti pogodak za prolaz, na kraju ga je primio u sudačkoj nadoknadi i ispao

Najčitanije iz rubrike