Sport
PUSTE ULICE, SVI UZ TV EKRANE

Sreća i zadovoljstvo nakon velike drame
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Radni dan i poslijepodnevni termin, nije baš idealno, ali gotovo cijela Hrvatska u četvrtak od 16 sati ponovno je bila ispred malih ekrana. Iznimka nisu ni Slavonija i Baranja, gledala se drama s Belgijom, bilo je napetosti i stresa, ali nakon 94 minute stiglo je veliko olakšanje i zadovoljstvo, jer naša nogometna reprezentacija ponovno je u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Obveze su se ranije završavale, šefovi, ravnatelji škola, profesori... imali su razumijevanja i oslobađali ljude za vrijeme utakmice kako bi na miru mogli pogledati susret koji je za Modrića, Perišića, Lovrena... bio “biti ili ne biti”. Utakmica se gledala i na radnim mjestima, pratila se preko mobitela, trgovine su zjapile prazne, a ulice Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Požege... od 16 do 18 sati bile su puste.

Tek koji putnik namjernik u žurbi kući kako bi pogledao bar završetak utakmice. Zato su kafići bili puni, ipak, ljepše je gledati hrvatske nogometaše u društvu. Bilo je uzvika, prigovora i psovki, posebice nakon odluke suca koji je poništio ranije dosuđeni penal zbog milimetarskog zaleđa... No i nakon te nesretne odluke vladao je optimizam, poslije izdanja koje su Vatreni pokazali protiv Kanade porasla je i vjera u “kockaste”. I koliko god su hrvatski nogometaši tražili način kako svladati belgijskog vratara, nisu uspijevali, a veliki uzdah olakšanja čuo se u 60. minuti utakmice, kada je Lukaku pogodio stativu. Kako se utakmica bližila kraju, atmosfera među navijačima bila je sve napetija, bilo je jasno da Hrvatska ne smije izgubiti utakmicu, a Belgijci su počeli sve opasnije prijetiti. U nadoknadi mnogima je “stalo srce” kada je Lukaku krenuo prema lopti, ali majstor Gvardiol je to riješio i izazvao uzdah olakšanja. Nakon što je prošla nadoknada i sudac odsvirao kraj susreta, hrvatski navijači nisu skrivali zadovoljstvo. Dalićeva četa nije pobijedila Belgiju, ali i tih 0:0 je našima dovoljno za ostanak u Kataru. Vatreni se sad mogu okrenuti osmini finala, a uvijek optimistični navijači najavljuju: “Na prošlom SP-u smo bili srebrni, ovo prvenstvo osvajamo.” Iz njihovih usta u Božje uši. I. Li.

Možda ste propustili...

KRAJ SEZONE ZA ODBOJKAŠICE OSIJEKA

Zlatni set odnio prigodu za polufinale doigravanja

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana