Sport
PUSTE ULICE, SVI UZ TV EKRANE

Sreća i zadovoljstvo nakon velike drame
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Radni dan i poslijepodnevni termin, nije baš idealno, ali gotovo cijela Hrvatska u četvrtak od 16 sati ponovno je bila ispred malih ekrana. Iznimka nisu ni Slavonija i Baranja, gledala se drama s Belgijom, bilo je napetosti i stresa, ali nakon 94 minute stiglo je veliko olakšanje i zadovoljstvo, jer naša nogometna reprezentacija ponovno je u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Obveze su se ranije završavale, šefovi, ravnatelji škola, profesori... imali su razumijevanja i oslobađali ljude za vrijeme utakmice kako bi na miru mogli pogledati susret koji je za Modrića, Perišića, Lovrena... bio “biti ili ne biti”. Utakmica se gledala i na radnim mjestima, pratila se preko mobitela, trgovine su zjapile prazne, a ulice Osijeka, Đakova, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Požege... od 16 do 18 sati bile su puste.

Tek koji putnik namjernik u žurbi kući kako bi pogledao bar završetak utakmice. Zato su kafići bili puni, ipak, ljepše je gledati hrvatske nogometaše u društvu. Bilo je uzvika, prigovora i psovki, posebice nakon odluke suca koji je poništio ranije dosuđeni penal zbog milimetarskog zaleđa... No i nakon te nesretne odluke vladao je optimizam, poslije izdanja koje su Vatreni pokazali protiv Kanade porasla je i vjera u “kockaste”. I koliko god su hrvatski nogometaši tražili način kako svladati belgijskog vratara, nisu uspijevali, a veliki uzdah olakšanja čuo se u 60. minuti utakmice, kada je Lukaku pogodio stativu. Kako se utakmica bližila kraju, atmosfera među navijačima bila je sve napetija, bilo je jasno da Hrvatska ne smije izgubiti utakmicu, a Belgijci su počeli sve opasnije prijetiti. U nadoknadi mnogima je “stalo srce” kada je Lukaku krenuo prema lopti, ali majstor Gvardiol je to riješio i izazvao uzdah olakšanja. Nakon što je prošla nadoknada i sudac odsvirao kraj susreta, hrvatski navijači nisu skrivali zadovoljstvo. Dalićeva četa nije pobijedila Belgiju, ali i tih 0:0 je našima dovoljno za ostanak u Kataru. Vatreni se sad mogu okrenuti osmini finala, a uvijek optimistični navijači najavljuju: “Na prošlom SP-u smo bili srebrni, ovo prvenstvo osvajamo.” Iz njihovih usta u Božje uši. I. Li.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NITI SU MAĐARI NA IZLAZNIM VRATIMA, NITI OSIJEK PROPADA

Prodaja je sastavni dio rada kluba, zato su priče o slomu Osijeka jedna obična glupost

2

POMS DOBRO SLAŽE KOCKICE, EL TORO KAO U NAJBOLJIM DANIMA

Bijelo-plavi napadački gard:
Pobjeda za smirivanje
nepotrebne histerije

3

ARGENTINAC NIJE NA PRODAJU

Osijek odbio ponudu od tri milijuna eura za Miereza