Sport
IGRAČI NAKON ISCRPLJUJUĆIH 90 MINUTA

Modrić: Ostavili smo sve na terenu. Od prvog do posljednjega
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Sljedeći protivnik? Bilo je važno proći, a vidjet ćemo s kim ćemo dalje

Nije bilo lako doći našim igračima do daha i riječi, posljednjih 90 minuta u skupini F izvuklo je iz njih i posljednji atom snage. Ali ipak, ostalo je na kraju malo snage za osmijeh, slavlje i međusobne čestitke.



Prvi je pred mikrofone izišao, naravno, kapetan. Luka Modrić nije krio zadovoljstvo što će predvoditi suigrače i u osmini finala.

- Teška je bila utakmica, ali smo presretni zbog ovog rezultata, zbog plasmana u osminu finala. Zaslužili smo to, pogotovo zbog toga kako smo odigrali posljednje dvije utakmice. Bilo je trenutaka kada smo teško živjeli protiv Belgije, ali to je bilo normalno, igrali smo protiv jake svjetske momčadi. Imaju oni strašne pojedince. Imala je Belgija velike šanse u drugom poluvremenu, ali imali smo i mi. Mogli smo ranije riješiti ovu utakmicu, koju je, naravno, pohvalio kompletan hrvatski kadar i stožer koji je u Kataru, što najbolje oslikava pozitivnu atmosferu koja krasi Vatrene.

- Ostavili smo sve na terenu. Od prvog do posljednjega. Stručni stožer također, svi igrači na klupi. Svi smo dali sve i vratilo nam se. Prvi cilj smo ostvarili, idemo dalje. Vrhunska smo momčad i protiv koga god da igramo, našem će suparniku biti teško - jasan je Modrić, koji se na kraju dvoboja s Belgijom prvo našao u zagrljaju Joška Gvardiola, koji je još jednom pokazao zašto je trenutačno "vruća roba" i najtraženiji stoper na tržištu. Nekoliko njegovih reakcija, posebno u samoj završnici, dovelo je do ludila belgijske napadače, ali i navijače.

- Ostvarilii smo prvi cilj, prošli smo skupinu. Naravno, bilo bi ljepše da smo postigli koji pogodak, bilo bi lakše, ali i Belgija nije bila bezopasna, imala je nekoliko izglednih prigoda. Stoga moramo biti i jesmo zadovoljni bodom. Lukaku? Ranije sam govorio, ako smo kompaktni i kada djelujemo kako jedno, sve je lakše - rekao je Gvardiol.

Jedan od onih koji je ušao u drugom dijelu, Bruno Petković, smatra da je remi i najrealniji ishod.

- Tražili smo pobjedu protiv Belgije, znali smo da neće biti dobro ako se odlučimo braniti svih 90 minuta. Većim dijelom utakmicu imali smo pod kontrolom. Ma sve ste vidjeli kako je izgledala utakmica - rekao je napadač naše "repke".

- Igrali smo protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija, znali smo da će biti teško i intenzivno. U nastavku su bili opasniji, kada su napravili nekoliko izmjena. Imali su i bolje prigode od nas, na kraju smo imali i malo sreće, koja nas je zasluženo pomazila s obzirom na pristup koji smo imali u sve tri utakmice - smatra lijevi bočni Borna Sosa.

Osminu finala s nestrpljenjem iščekuje i Mateo Kovačić.

- Belgijci su bili opasni, stvarali su nam probleme, ali odigrali smo kvalitetno i zaslužili smo prolazak. Želja je bila zabiti gol u prvom dijelu, jer smo znali da će suparnik u nastavku više riskirati. Imali smo i malo sreće, ali borili smo se, natrčali i svaka čast svima. Sljedeći protivnik? Bilo je važno proći, a vidjet ćemo s kim ćemo dalje. Nema više lakih protivnika. Završili smo drugi u skupini, htjeli smo biti prvi, ali pokazalo se da je naša grupa bila itekako zahtjevna - rekao je veznjak Hrvatske.

Nino Benčina

Batshuayi: Martinez je od nas otišao u suzama

Svi smo razočarani zbog ispadanja, rekao je belgijski nogometaš Michy Batshuayi nakon što je njegova reprezentacija odigrala 0-0 protiv Hrvatske te tako zauzela treće mjesto skupine F na svjetskom prvenstvu.

„Razočarani smo jer smo eliminirani. Meni je žao jer nisam igrao, napadač sam, trebali smo pogodak i moj je posao zabijati. Teško mi je govoriti o tome jesmo li  zaslužili ispasti ili ne, ali mislim da smo na turniru definitivno trebali igrati bolje. Teško je, ovo nije prijateljski turnir nego svjetsko prvenstvo. Odlazak izbornika? Rekao nam je Martinez da odlazi, rekao je to u suzama“, komentirao je Batshuayi, strijelac u pobjedi Belgije protiv Kanade u 1. kolu, ali protiv Hrvatske je ostao na klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu.

„Igrali smo bolje nego li u prva dva susreta. U drugom poluvremenu smo krenuli prema naprijed, imali smo nekoliko sjajnih prilika. Lukaku? Je, posebno je on bio u šansama, ali nikako ga ne smijemo okriviti za ovakav rezultat. Nekada se te šanse pretvore u pogodak, nekada ne. Radio je puno dobrih stvari prema naprijed. Trudili smo se, ali nismo uspjeli“, izjavio je Timothy Castagne, dok je Thorgan Hazard tek kratko dodao.

„Kraj nečega automatski označava i početka nečega novoga. Sljedeća belgijska generacija ima puno kvalitete. Vratit ćemo se“.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini