Osijek
PRVE SUBOTE U MJESECU NA DOBRO POZNATOM MJESTU

Vidimo se na Sajmu antikviteta
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Sajam antikviteta, omiljena lokalna manifestaciju u organizaciji tvrtke Osječki sajam i suorganizaciji Turističke zajednice grada Osijeka i ove će se, prve subote u mjesecu, 3. prosinca, održati na uobičajenom mjestu - u Perivoju kralja Držislava. Adventsko i prosinačko izdanje Sajma održat će se u vrijeme Adventiranja.

- Sajam koji je postao neizostavni dio osječke tradicije održat će se na istom mjestu, unatoč tomu što je u Perivoju već postavljen zabavni park, pronašli smo model, odnosno postigli kompromis prema kojemu će svi naši izlagači biti postavljeni na svoja mjesta, tako da sajam bude uspješan i da svi izlagači budu zadovoljni - istaknuo je Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma.

Za subotu je najavljeno lijepo vrijeme, jutarnja temperatura trebala bi biti oko dva Celzijeva stupnja, dok bi tijekom dana živa u termometru trebala narasti do osam stupnjeva, stoga nema sumnje kako će se u Perivoju okupiti veliki broj Osječana, ali i vjernih posjetitelja koji na ovu omiljenu manifestaciju dolaze iz cijele Slavonije i Baranje. Svi će oni moći uživati u ponuđenim predmetima, unikatnim ručnim radovima, gramofonskim pločama, slikama, raznim predmetima koji su se koristili u prošlosti, nakitu, gastronomskim delicijama iz kućne radinosti, sirevima, sirupima, vinima i džemovima te svemu što izlagači na ovome sajmu uobičajeno nude. Čak i ako ne namjeravate mnogo trgovati, šetnja, cjenkanje, ili čašica razgovora sa znancem ili prijateljem kojega ćete ondje sigurno sresti, dovoljan su povod za posjet ovoj uistinu jedinstvenoj manifestaciji.

Stoga, nema druge nego i ove subote uputiti se u Park kralja Držislava, i to već nakon 9 sati, jer Sajam antikviteta nezaobilazno je mjesto okupljanja koje željno iščekujemo svakog mjeseca. Vidimo se.

N.Kučar

Najčitanije iz rubrike