Crna kronika
KAZNENO PRIJAVLJEN 57-GODIŠNJAK

S ilegalnim poluautomatskim snajperom otišao u krivolov, prijeti mu godina zatvora
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

Zbog protuzakonitog lova i ribolova provedeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom. Sumnjiči ga se da je u utorak na području Kutine, u državnom lovištu koje je u zakupu poduzeća, vatrenim oružjem koje je neovlašteno posjedovao, bez položenog lovačkog ispita i odobrenja za odstrel, pokušao odstrijeliti divljač. Nakon što je otkriven, pretraženi su mu dom i druge prostorije kojima se koristi, pri čemu je pronađena i oduzeta poluautomatska snajperska puška s dva spremnika, puška, prigušivač i 467 komada streljiva.



Samo zbog kaznenog djela protuzakonitog lova i ribolova prijeti mu do jedne godine zatvora, ili tri ako mu bude dokazan lov divljači na način ili sredstvima kojima se ona masovno uništava, ili upotrebom nedopuštenih pomoćnih sredstava.

Istoga dana varaždinski su policajci pretražili dom i druge prostorije te automobil 49-godišnjaka. Muškarac im je u pretrazi dobrovoljno predao automatsku pušku, poluautomatsku pušku, jednu ručno rađenu pušku, dva spremnika za automatsku pušku, 604 komada streljiva različitog kalibra, zračnu pušku, dvije lovačke patrone i plinski pištolj. Daljnjom pretragom pronađena je još malokalibarska puška s optičkim ciljnikom i 85 komada pripadajućeg streljiva.

Dok je dvojcu policija oduzela ilegalno oružje, proteklih deset dana petero građana s područja Gorskog kotara, Kraljevice, Opatije i Raba dobrovoljno je predalo više komada oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva. Četiri puške, poluautomatsku pušku, pištolj, dvije puščane cijevi sa zatvaračem, ručnu bombu i 640 komada raznog streljiva preuzeli su pirotehničari Policijske uprave primorsko-goranske.

- Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji “Manje oružja - manje tragedija” i dobrovoljno predali policiji navedena sredstva, pa se protiv njih neće pokretati prekršajni ni kazneni postupak. Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju ili posjeduju neregistrirano oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez bojazni od sankcija predaju policiji. Također apeliramo na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i posljedično ozljeđivanja - poručili su iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike