Mozaik
U SJENI RASISTIČKOG SKANDALA

Princ William i Kate doputovali u posjet SAD-u
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Princ William i supruga Kate započeli su prvi posjet Americi u osam godina u sjeni novog rasističkog skandala nakon što je njegova kuma napustila počasnu kraljevsku dužnost jer je opetovano pitala crnu Britanku, rođenu u Velikoj Britaniji, odakle je ona "zapravo". Princ i princeza od Walesa sletjeli su u bostonsku međunarodnu zračnu luku Logan komercijalnim letom British Airwaysa u trodnevni posjet usredotočen na klimatske promjene. Početak posjeta, koji dolazi nakon optužbi protiv kraljevske obitelji za rasizam iz usta Willamova brata Harryja i šogorice Meghan, žene mješovite rase, bio je zasjenjen ostavkom i isprikom 83-godišnje Susan Hussey, jedne od Williamovih šest kuma.

- Rasizmu nema mjesta u našem društvu. Ti su komentari bili neprihvatljivi i ispravno je da se osoba povukla odmah - rekao je glasnogovornik kraljevskog para novinarima u Bostonu. William nije bio uključen u odluku, ali "vjeruje da je to ispravan korak koji treba poduzeti", dodao je glasnogovornik.

Britanskog prijestolonasljednika i Kate pozdravio je guverner Massachusettsa Charlie Baker. Zatim su se trebali sastati s gradonačelnicom Bostona Michelle Wu, američkim izaslanikom za klimu Johnom Kerryjem i američkom veleposlanicom u Australiji Caroline Kennedy u bostonskoj gradskoj vijećnici.

Ovo je prvo putovanje kraljevskog para u inozemstvo otkako je 40-godišnji William postao prijestolonasljednik u rujnu, kada je njegov otac naslijedio kraljicu Elizabetu II. i postao kralj Charles III. Posljednji su put posjetili Sjedinjene Države 2014. godine kada su otišli u New York i Washington u posjet koji je uključivalo prijam u Bijeloj kući kod tadašnjeg predsjednika Baracka Obame i njegova zamjenika Joea Bidena. Bijela kuća je rekla da će se Biden sastati s kraljevskim parom u petak. Nije najavljen nikakav susret otuđene braće. H
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike