TvObzor
OD 5. PROSINCA U KASNOVEČERNJEM TERMINU NA DRUGOM PROGRAMU HTV-A

Finalna sezona špijunske serije “Domovina”
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

Posljednju sezonu Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivane špijunske serije “Domovina” (“Homeland”) HRT će prikazivati od ponedjeljka, 5. prosinca, u kasnovečernjem terminu na Drugom programu HTV-a. Od ponedjeljka do četvrtka emitirat će se po dvije epizode osme sezone Showtimeove serije nastale prema originalnoj izraelskoj seriji “Ratni zarobljenici” Gideona Raffa.U finalnoj sezoni “Domovine” Carrie Mathison (Claire Danes), liječi se nakon višemjesečnog okrutnog zarobljeništva u ruskom zatvoru. Njezino se tijelo oporavlja, ali pamćenje je i dalje oštećeno, što je problem za Saula (Mandy Patinkin) koji je sada savjetnik za nacionalnu sigurnost novog predsjednika Warnera (Beau Bridges). Glavni prioritet Warnerove mlade administracije završetak je “vječnog rata” u Afganistanu, pa Saul putuje na mirovne pregovore s talibanima. Ali Kabul je pun ratnih vođa i plaćenika, fanatika i špijuna, pa Saul treba veze i stručnost koje mu može dati samo njegova štićenica. Unatoč savjetu liječnika, Saul moli Carrie da posljednji put ode s njim u lavlju jazbinu.

Uz Claire Danes i Mandyja Patinkina, u završnoj sezoni američke serije glume Maury Sterling (Max Piotrowski), Linus Roache (David Wellington), i Costa Ronin (Yevgeny Gromov), a vraćaju se Nimrat Kaur i Numan Acar koje smo gledali u četvrtoj sezoni. Izvršni producenti su Alex Gansa, Howard Gordon, Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem, a producenti Katie O’Hara, Mandy Patinkin, Lauren White i Sunday Stevens.

U prvoj epizodi, u ponedjeljak, 5. prosinca od 23.50 sati, Carrie se oporavlja u Njemačkoj. Saul pregovara, a Max ima novi zadatak. Carrie, u drugoj epizodi, ponovno stupa u kontakt sa starim saveznikom. Tasnim traži savjet. Saul pronalazi nadu. Režiju prve dvije epizode potpisuje Lesli Linka Glatter. U trećoj i četvrtoj epizodi, u utorak, 6. prosinca od 23.50, Carrie dogovara sastanak. Hakani nailazi na probleme kod kuće, a Saul sklapa dogovor i planira objavu. Carrie doživi iznenađenje. Redatelj treće epizode je Keith Gordon, a četvrte Seith Mann.

Carrie traži odgovore u petoj epizodi koja je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak, 7./8. prosinca od 0.15. Max pokuša spašavanje, a G’ulom iskoristi priliku. U šestoj epizodi prevrat u Washingtonu dovodi istragu u Kabul. Redatelj pete epizode je Alex Graves, a šeste Tucker Gates. Saul pronalazi neočekivanog saveznika. Carrie također, a Wellington nešto otkriva. Dio je to sadržaja sedmog i osmog nastavka koje HRT emitira u četvrtak, 8. prosinca od 23.55. Režiju sedme epizode potpisuje Lesli Linka Glatter, a osme Michael Klick. D. Miklić
Prioritet Warnerove administracije završetak je "vječnog rata" u Afganistanu, pa Saul putuje na pregovore s talibanima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić