Regija
16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Okrugli stol: „Jačanje sustava podrške žrtvama i svjedocima“.
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
POŽEGA – U sklopu programa “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirao je Okrugli stol na temu „Jačanje sustava podrške žrtvama i svjedocima“. U uvodnom izlaganju je voditeljica županijskog tima Mirjana Jugović, dipl. soc. Radnica naglasila kako je cilj održavanja ovog Okruglog stola je podizanje razine znanja stručne i šire javnosti o sustavu podrške onima koji su bili sudionici kaznenog djela ili prekršaja, bilo kao žrtve ili svjedoci, s posebnim osvrtom na pomoć i podršku osobama s invaliditetom kojima se zakonom jamči dužnost pružanja posebne zaštite.

Ena Juričić iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima govorila je o programima, oblicima, pomoći i razvoju novih usluga, a Maja Štahan na temu „Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja, djelokrug rada, korisnici i unaprjeđenje sustava podrške“. O ostvarivanju prava na besplatnu pravnu izlaganje je imala Ivana Tušek, službenica za besplatnu pravnu pomoć u Požeško-slavonskoj županiji. Na okruglom stolu sudjelovale su  požeško-slavonska županica Antonija Jozić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Globalna kampanja “16 dana” međunarodna je kampanja za suzbijanje nasilja nad ženama i djevojčicama. Kampanja traje svake godine od 25. studenoga, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. prosinca. (B.S.T.)
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike