Regija
PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA „BEZ PAPIRA“

Radni materijali ubuduće na USB sticku
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Pisani materijali i goleme hrpe papira koje su se trošile za pripremu sjednica Gradskog vijeća, nakon trideset godina otkako je Županja dobila status Grada, odlaze u povijest. U ponedjeljak, 5. prosinca, održat će se prva sjednica „bez papira“.

Gradskim su vijećnicima, koje su prethodno kontaktirali iz Gradske službe i svi su za to dali suglasnost, radni materijali po prvi puta dostavljeni na prijenosnom USB sticku, što je značajan korak ka digitalizaciji rada Gradskog vijeća. Time će se ostvariti značajne uštede na potrošnji papira i tonera, ali i vremena, jer priprema sjednica iziskivala je jako puno truda, posebice za slaganje i uvezivanje tisuće stranica pisanih materijala.

Digitalizacijom će se omogućiti efikasniji i brži rad ne samo gradskim vijećnicima, nego i svim službama Gradske uprave koje prate rad ovog predstavničkog tijela. Sljedećim će korakom priprema sjednica biti dodatno pojednostavljena jer plan je sve radne materijale preko web stranice Grada podizati na tzv. Oblak -  korisnicima će sve biti znatno olakšano, vidljivo i dostupno. Inače, sve više gradova, pa tako i Županja, teži digitalizaciji radnih procesa, prije svega digitalizaciji u radu gradskih vijeća: od pripreme sjednica, distribucije poziva i materijala za sjednice, elektronskog praćenja njihova rada i odlučivanja - elektronskog glasanja, do automatskog generiranja zapisnika.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana